Naslovna > Automobili > Nissan > Note > Spoj tehnologije i dizajna

Novi Nissan Note

Spoj tehnologije i dizajna

Označavajući početak vala odvažnih novih Nissanovih modela, potpuno novi Note za Evropu svoju će svjetsku premijeru imati na Ženevskom autosalonu 5. marta 2013. godine

Nissanova posvećenost inovacijama, stilu i uzbuđenju rezultirala je automobilima o kojima se posljednjih godina mnogo govorilo. A sada, slijedeći revolucionarne modele Qashqai i Juke, novi Note postavlja standardne za napredne, relevantne tehnologije u pristupačnom malom automobilu. Potpuno iskorištavajući Nissanov inovativni pristup dizajnu i konstrukciji, bazira se na provjerenim prednostima i vrijednostima svog prethodnika, te je sada pravi pripadnik B segmenta koji će potpuno promijeniti očekivanja kupaca. 

 

 

Dizajniran da savršeno odgovara željama današnjeg kupca vozila B segmenta, novi Note okoristio se opsežnim evropskim razvojem prilagođenim evropskim kupcima. Konstrukcija i razvoj obavljeni su u Nissanovim evropskim tehničkim centrima u Velikoj Britaniji i Španiji, proizvodnja se priprema u tvornici u Sunderlandu, a sve to znači da je novi Note dizajniran da savršeno ispuni želje evropskih kupaca gradskih automobila.



Novi Note također nastavlja Nissanovu tradiciju dovođenja odvažnog dizajna i uzbudljivih novih tehnologija u nove tržišne segmente. Kupci će se okoristiti nizom inovativnih značajki, važnih i korisnih u svakodnevnoj vožnji. Note obilježavaju inteligentne, relevantne značajke od kojih vozač ima koristi svakog dana.
Novi Note ujedno će biti premijera Nissanovog novog Safety Shielda (sigurnosnog štita) na vozilu B segmenta. Riječ je o tehnološkom paketu prije dostupnom samo na skupim modelima premium segmenta. Sistem upozoravanja na vozilo u mrtvom uglu, upozoravanje na prelazak u drugu saobraćajnu traku i napredni sistem otkrivanja pokretnih objekata, zajedno nude potpuno novi nivo pomoći vozaču. Sva tri sistema upotrebljavaju informacije stražnje širokougaone kamere, koja nudi jasnu sliku u svim vremenskim uslovima zahvaljujući funkciji pranja i sušenja zrakom.Prednosti Safety Shielda su brojne. Ne samo da smanjuje opasnost od nezgoda nego vozač s njim raspolaže s više informacija o neposrednom okruženju, pa se na najmanju mjeru svode slučajni udarci i oštećenja koji znače odlazak u limarsku radionicu. Također omogućava vozačima da se u svakom trenutku osjećaju sigurnije.
 

 

Novi Note također je prvi automobil u B segmentu s Around View Monitorom (AVM) - Nissanovim hvaljenim sistemom koji s nekoliko kamera nudi ptičju perspektivu na okolinu vozila pa tako olakšava i parkiranje. Taj napredni dodatak koji je vrlo lak za rukovanje olakšava manevre pri parkiranju, vožnju gradom čini ugodnijom, a vlasnicima pomaže da izbjegnu opasnost od skupih limarskih popravaka nastalih pri parkiranju.Pored toga, novi Note ima ugrađenu najnoviju izvedbu navigacijskog sistema Nissan Connect, sa svim povezanim uslugama.Inovativni dizajn i konstrukcija znače da sve te tehnologije mogu biti isporučene u pristupačnom paketu, usklađene s paletom vrlo efikasnih motora. Kombinacija lake platforme, karoserije s malim aerodinamičkim otporom, te naprednim motorima i mjenjačima znači da će se novi Note svidjeti svim kupcima.Troškovi održavanja također će biti niski, jer će sve izvedbe novog Notea serijski biti opremljene sistemom stop/start, pa će emisija CO2 iznositi samo 95 g/km. Toj efikasnosti odgovaraju dobre performanse naprednih benzinskih i dizelskih motora, a sve to znači sigurnu i uzbudljivu voznu dinamiku.



Geraldine Ingham, direktorica marketinga Nissana u Evropi objašnjava: "Novi Note ispunjava vrlo važnu ulogu u našoj paleti vozila, povezujući uistinu domišljat dizajn s tehnologijom koja nikad prije nije bila ponuđena u B segmentu. Dizajnerske i konstrukcijske inovacije iskoristili smo da vrhunsku tehnologiju učinimo dostupnom i pristupačnom."
Cijene i specifikacije bit će objavljene prije početka prodaje novog Notea u Evropi ujesen 2013. godine
 

Datum objave: 20/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook