Naslovna > Vijesti > Sportska varijanta Volkswagenovog gradskog mališana

Volkswagen Polo GTI

Sportska varijanta Volkswagenovog gradskog mališana

Par sedmica nakon predstavljanja facelifta modela Polo, Volkswagen donosi i prve zvanične teaser fotografije sportske GTI varijante...

Sportska verzija malog hatchbacka će se naći na vrhu ponude ovog modela kada bude predstavljena krajem juna. Novi polo GTI će zadržati sve odlike koje su ga učinile prepoznatljivim sa kombinacijom visokog obrtnog momenta, pogona na prednje točkove i dinamičnog sportskog dizajna. Zvanična skica koju je predstavio njemački proizvođač prikazuje novi izgled prednjeg kraja automobila sa šestougaonim otvorima na prednjoj rešeci i usisnicima za vazduh, a od standardne verzije ga odvaja i GTI logo na desnoj strani , kao i šestougaona svjetla za maglu, slična onim na Golfu. Novi Polo GTI će izgledati ljuće i dinamičnije od prethodnika, a stil bi trebali upotpuniti specijalni aluminijumski naplatci i nove boje karoserije.

 

 


Slike umutrašnjosti nisu prikazane, ali se mogu očekivati sportski elementi poput sjedišta sa jačom bočnom podrškom i specijalnim kariranim presvlakama, GTI logo na upravljaču i mjenjaču, kao i posebna grafika digitalne instrument table i infotainment sistema. Volkswagen obećava bolju voznu dinamiku u odnosu na standardni Polo sa čvršćim vješanjem i boljim kočnicama. Za pogon bi trebao biti zadužen 2.0-litarski četvorocilindarski benzinac iz prethodnika koji razvija 207 KS uz 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji su stari model pokretali 0-100 km/h za 6.7 sekundi, a maksimalna brzina je iznosila 234 km/h.

Datum objave: 10/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook