Naslovna > Vijesti > Sportski kabriolet sa pogonom na sve točkove

BMW M4 Competition

Sportski kabriolet sa pogonom na sve točkove

U BMW-u su odlučili svoju paletu sportskih M modela proširiti M4 Competition kabrioletom koji je lakši i snažniji od svog prethodnika, a opremljen je i xDrive pogonom na sve točkove...

Novi M model bavarskog proizvođača je baziran na nedavno predstavljenom M4 Competition xDrive coupeu i mijenja tvrdi krov sa prethodnog modela novim platnenim krovom, za koji iz BMW-a tvrde da je 40% lakši. Krov se može rasklopiti ili sklopiti za svega 18 sekundi pri brzini do 50 km/h, dok su stakleni paneli i strukturni elementi specijalno konstruisani u cilju smanjenja buke u kabini. Kapacitet prtljažnika je nešto manji i sa spuštenim krovom iznosi 300 litara, dok nakon rasklapanja krova raste na 385 litara. Sa coupe varijantom će dijeliti isti 3.0-litarski redni šestocilindraš koji razvija 510 KS i 650 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat omogućava kabrioletu ubrzanje 0-100 km/h za 3.7 sekundi, što je svega par desetinki sporije od coupea.

 

 


Da bi zadržali visok nivo dinamike u vožnji, u BMW-u su dodali nova aluminijumska ojačanja koja povećavaju čvrstoću karoserije i omogućavaju bolju upravljivost u krivinama. Enterijer je vrlo sličan coupe verziji. Mjesta zahvaljujući zadnjoj klupi ima za četiri putnika, a glavnu razliku u odnosu na coupe predstavljaju otvori grijanja za vrat putnika koji su ugrađeni u naslone za glavu sportskih sjedišta. xDrive pogon na sve točkove je identičan coupeu i podešen je sa naglaskom na zadnju osovinu, a postoji i specijalni mod za prenos kompletne snage na zadnje točkove uz isključivanje ESC sistema. U ponudi će se naći i sportski paketi opreme koji će nuditi veliki broj elemenata personalizacije u enterijeru i eksterijeru.

Datum objave: 26/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook