Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Stigao novi podignuti karavan

Mercedesa E-Klasa All-Terrain

Stigao novi podignuti karavan

Na ovim modelima standardna oprema je vazdušni Airmatic vješanje je standardna oprema na ovim modelima. Važno je napomenuti da se vozilo, pri brzini većoj od 120 km/h, automatski spušta za 15 mm kako bi se poboljšala aerodinamička efikasnost, što je korisno za optimizaciju potrošnje goriva i stabilnosti pri većim brzinama...

Nova Mercedes-Benz E-Klasa All-Terrain je predstavljena kao podignuti karavan s pogonom na sva četiri točka, pružajući alternativu kupcima koji imaju određene potrebe za vožnjom van asfalta, ali ne žele SUV vozilo. Ovaj model ima nešto drugačiju prednju rešetku hladnjaka u poređenju s običnim sedanom. Rešetka sadrži dvije horizontalne letvice s Iridium srebrnom završnom obradom smještene u sredini, dodajući mu prepoznatljiv izgled. Takođe, donji dio prednje maske je redizajniran kako bi se bolje uklopio u off-road estetiku. Lukovi točkova su opremljeni tamnosivim plastičnim zaštitama, što doprinosi robusnom izgledu vozila. Mercedes nudi standardne 18-inčne naplatke, ali su dostupni i 19-inčni i 20-inčni setovi uz doplatu, što omogućava kupcima da dodatno prilagode izgled svog All-Terrain modela.

 

 

 


Novi model Mercedes-Benz E-Klase All-Terrain ima dužinu od 4.950 mm, širinu od 1.904 mm i visinu od 1.497 mm, s međuosovinskim rastojanjem od 2.961 mm. Ovo obezbjeđuje prostranu i udobnu unutrašnjost, kao i stabilnost na cesti. Što se tiče pogona, dostupne su različite dizelske opcije. Verzija E 220 d koristi 2,0-litarski četverocilindarski motor s snagom od 197 KS i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 8,1 sekundu. Druga opcija, model E 300 de, koristi isti motor ali je uparen s električnim pogonom, što rezultira ukupnom snagom od 308 KS i impresivnim obrtnim momentom od 700 Nm. Ovaj plug-in hibridni model takođe ima solidan električni domet od 102 kilometra, što pruža ekološku alternativu. Kupci će takođe moći izabrati E 450 model s 3,0-litarskim 6-cilindarskim motorom koji isporučuje 381 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Ovaj model omogućava brzo ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 210 km/h. Ova raznovrsna ponuda motora pruža kupcima više opcija prilagođenih njihovim potrebama i preferencijama.

 


Sve verzije Mercedes-Benz E-Klase All-Terrain modela dolaze opremljene Mercedesovim impresivnim MBUX Superscreen infotainment ekranom. Opciono je takođe dostupan ekran za suvozača uz dodatnu doplatu, pružajući još više mogućnosti za informacije i zabavu unutar vozila. Ovaj model takođe sadrži Off-Road program vožnje, koji nudi korisne informacije kao što su kompas, koordinate, ugao nagiba vozila, pritisak u gumama i druge relevantne informacije za terensku vožnju. Da bi se poboljšala preglednost terena, automobil je opremljen 360-kamerom koja omogućava vozaču bolji uvid u okolinu. Takođe, pruža bogat paket pomoćne opreme, uključujući aktivno kočenje i pomoć pri parkiranju. Kupcima će biti dostupan i opcioni Driver Assistance Package paket koji uključuje aktivnu asistenciju pri upravljanju, aktivno održavanje vozila u traci, praćenje ograničenja brzine i adaptivni tempomat. Ovo pakovanje dodatno poboljšava sigurnost i udobnost vožnje, pružajući napredne funkcionalnosti za vozača.

Datum objave: 05/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook