Naslovna > Automobili > BMW > X2 > Stigla mlađa braća coupe SUV-ova X4 i X6

BMW X2 i iX2

Stigla mlađa braća coupe SUV-ova X4 i X6

Pored sportske verzije, BMW takođe ima u ponudi i manje snažne benzinske modele sa prednjim pogonom koji imaju 170 konjskih snaga, kao i dizelaše sa 150 konjskih snaga i prednjim pogonom.

Prva generacija BMW X2 je bila svojevrsni produžetak stila SUV-a X1, a često su ga opisivali kao coupe SUV, iako je zapravo bio manji SUV sa nižim krovom. Međutim, sada je vrijeme za drugu generaciju ovog modela, koja je donijela dramatične promjene u dizajnu i obliku zadnjeg dijela vozila, bližeći se modelima X4 i X6. Novi kompaktni X2 je značajno porastao u svim dimenzijama - duži je za 200 mm, širi za 21 mm i viši za 64 mm u poređenju sa prvom generacijom. Ovo povećanje dimenzija rezultira sa dodatnih 115 litara prtljažnog prostora i više prostora na zadnjoj klupi.

 

 

 


Značajan dodatak u ponudi je i električna verzija iX2, koja se odlikuje zatvorenom prednjom rešetkom. iX2 impresionira brzim punjenjem, s maksimalnom brzinom od 130 kW na brzim punjačima, a BMW ističe da nudi dosljedno visoku brzinu punjenja bez značajnog opadanja. Ovaj električni model iX2 pokreću dva motora koji obezbjeđuju pogon na sva četiri točka i pružaju snagu od 313 KS, što omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,6 sekundi. Domet vozila iznosi oko 450 km u idealnim uslovima prema WLTP mjerenjima.

 


Sportska benzinska varijanta M351 opremljena je četverocilindarskim turbopunjenim motorom koji isporučuje impresivnih 300 konjskih snaga. Ovaj model ima pogon na sva četiri točka i koristi automatski sedmostepeni mjenjač, uz dodatak mehaničke blokade diferencijala. Ova sportska zvijer ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od šest sekundi. Ako preferirate manje snage, BMW takođe nudi benzinski model sa prednjim pogonom koji ima 170 konjskih snaga, a takođe je dostupna i dizel verzija sa 150 konjskih snaga, koja takođe koristi prednji pogon i impresivno štedi gorivo sa potrošnjom od samo 5,1 litra na 100 km. Oba ova vozila koriste mjenjač sa dvostrukim kvačilom sa sedam stepeni prenosa.

 


Unutrašnjost vozila predstavlja kontinuitet BMW-ovih dizajnerskih koncepata viđenih i na njihovim drugim modelima, istaknutim sa dva integrisana ekrana. Bez obzira na izabranu varijantu, svi modeli dolaze sa najnovijom verzijom BMW-ovog iDrive sistema koji se prikazuje na digitalnom ekranu instrument table veličine 10,25 inča, kao i na ekranu osjetljivom na dodir dijagonale od 10,7 inča. Infotainment sistem takođe uključuje BMW-ovu novu Airconsole uslugu, koja je dio opšteg paketa digitalnih usluga i omogućava igranje igara sa mobilnog telefona na ekranima unutar automobila.

Datum objave: 11/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook