Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Evoque > Stiglo redizajnirano izdanje najmanjeg modela

Range Rover Evoque

Stiglo redizajnirano izdanje najmanjeg modela

Ažurirani Evoque donosi blage promjene na spoljnom izgledu, sa preoblikovanim točkovima i redizajniranom unutrašnjošću. U unutrašnjosti se ističe novi 11,4-inčni displej multimedijalnog sistema koji zauzima centralno mjesto i donosi modernu estetiku i poboljšanu funkcionalnost...

Jaguar Land Rover (JLR) je objavio prve fotografije blago redizajniranog modela Evoque druge generacije, koji je predstavljen prije četiri godine kao ulazni model u svijet Range Rovera. Sa redizajnom dolazi i nova dizajnirana maska hladnjaka smještena između kućišta adaptivnih LED svjetala koja sada imaju novo grafičko rješenje. Osvježeni Evoque takođe dolazi sa novim dizajnom 21-inčnih aluminijskih naplataka, a kupcima su sada dostupne tri nove boje karoserije - Tribeca plava, Corinthian bronzana i Arroios siva.

 

 

 


Sa minimalističkim pristupom u dizajnu kabine, novi Evoque donosi nekoliko značajnih novosti. Centralno mjesto zauzima novi blago zakrivljeni 11,4-inčni displej koji služi kao kontrolna tačka za multimedijalni sistem Pivi Pro 2. Postavljen na elegantan način, ovaj displej izgleda kao da lebdi iznad centralne konzole i eliminiše potrebu za mnogim fizičkim dugmićima. Pored podrške za bežično povezivanje sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, tu je i 3D prikaz okoline automobila koji se oslanja na najnovije kamere. Sistem "Cabin Air Purification Plus" brine se za kvalitet vazduha u kabini i Jaguar Land Rover tvrdi da je među najnaprednijim rješenjima današnjice.

 


U Evropi, kupci će imati mogućnost biranja između četiri paketa opreme za Evoque (S, Dynamic SE, Dynamic HSE i Autobiography). Osnovni model počinje sa cijenom od 49.800 evra. Ponuda motora za najmanji Range Rover uključuje benzinske i dizelske opcije, a počinje sa 1,5-litarskim trocilindarskim turbobenzincem koji, uz blagi hibridni sistem, pruža 160 KS. Na vrhu ponude nalazi se PHEV model sa impresivnih 309 KS. Osnovni turbobenzinski i turbodizelski motori su upareni sa prednjim pogonom, dok se ostatak ponude isporučuje sa pogonom na obje osovine.

Datum objave: 21/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook