Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Stil zapisan u genima

Citroen C4 Aircross

Stil zapisan u genima

Citroën C4 Aircross zaobilazi svijet tradicionalnih 4x4 modela sjedinjujući otmjenost limuzina iz game i mišićave linije terenskog vozila.

Sprijeda su se na širokoj kromiranoj maski smjestili chevroni koji mu daju snažan identitet. Iz profila, ukras u obliku obrnute peraje morskog psa, preuzet s konceptnog vozila Hypnos, ukrašen je kromiranom pločicom s ugraviranom ružom vjetrova čime se obilježava njegova pripadnost obitelji SUV vozilima Marke. Veliki 18-inčni naplatci od lagane legure kao i stražnja svjetla nadahnuta limuzinom Citroën C4 i konceptnim vozilom Hypnos, osmišljeni su tako da optimiziraju strujanje zraka i pridonesu smanjenju emisije CO2.

 

Jedinstvena osobnost: da bi se istaknula njegova kompaktnost, vodoravne linije prednjeg dijela naglašene su aerodinamičnim dovodima zraka na bočnim rubovima. Obrisi poklopca motora, vidljivi s vozačeva mjesta, prošireni blatobrani i smanjeni prevjesi pojačavaju dojam robusnosti i dinamičnosti koji stvara taj posve novi dizajn vozila.Pozornost posvećena detaljima: Citroën C4 Aircross skladno sjedinjuje stil i učinkovitost. Prednja dnevna svjetla sa svjetlećim diodama okomito su ugrađena u aerodinamične dovode zraka nalik na škrge. Baš kao na Citroën DS3 i novom Citroën C1, ta su svjetla okomiti svjetlosni potpis koji ih, danju i noću, odmah čini različitima od ostalih vozila na cesti. Bočni pokazivači smjera ugrađeni su u retrovizore, stražnja svjetla imaju svjetlosni potpis, dok je kamera za vožnju unatrag skrivena u kromiranu letvicu vrata prtljažnika. Kromirane ukrasne letvice na donjem dijelu karoserije i donji dio stražnjih vrata, kao i stražnja zatamnjena stakla vozilu daju dodatni dašak elegancije. 

 

 

Datum objave: 23/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook