Naslovna > Automobili > Toyota > RAV4 > Stiže GR Sport varijanta za evropsko tržište sa promijenjenim vješanjem

Toyota RAV4

Stiže GR Sport varijanta za evropsko tržište sa promijenjenim vješanjem

Budući da je baziran na modelu RAV4 koji se prodaje u Evropi, GR Sport dobija najnoviji ekran za vozača od 12,3 inča i infotainment od 10,5 inča. Takođe dolazi zajedno sa nadograđenim nizom sigurnosnih funkcija, koje sada uključuju novi sistem pomoći pri upravljanju u nuždi i bolji sistem zaštite prilikom sudara...

Toyota je predstavila GR liniju prije četiri godine sa GRMN-om na vrhu piramide, nakon čega slijede automobili sa sufiksom GR i nižim nivoom GR Sport. Samo je džepna raketa Yaris do sada dobila punomasni GRMN tretman, dok je GR korišten za Corollu, 86 i Supru. Što se tiče GR Sport-a, on se uveliko koristi u liniji proizvođača automobila jer čak možete nabaviti minivan u ovoj specifikaciji u Japanu.

 

 

 


Najnoviji član u GR Sport porodici je RAV4 za evropsko tržište gdje se kompaktni krosover pridružuje GR Sport verzijama Yarisa, Yaris Crossa, C-HR, pa čak i Hilux pikapa. U suštini, to je stilski paket u kombinaciji s minimalnim mehaničkim promjenama. Inženjeri su ponovo podesili vješanje sa čvršćim oprugama i sportski podešenim amortizerima. Toyota obećava da će ovo omogućiti bolje rukovanje i „zanimljivije iskustvo vožnje“.

 

 

RAV4 u GR Sport aromi može se dobiti i sa hibridnim i sa plug-in hibridnim pogonskim agregatima i može se vizuelno razlikovati zahvaljujući ukrasima lukova točkova obojenim u piano crnoj boji. Ista završna obrada je takođe primijenjena na bočne lajsne i ukras na zadnjim vratima. Osim toga, prednji spojler ima tamno srebrni izgled na hibridu i metalni izgled na PHEV-u. Suptilna oznaka "GR" i ažurirani okviri svjetala za maglu takođe su rezervisani za novi nivo opreme. Toyota spominje da je RAV4 GR Sport prvi model proizvođača koji se vozi na alu naplatcima koji su zamišljeni korištenjem "ultra-precizne tehnike rezanja linija". Set je veličine 19 inča i ima sjajnu crnu završnu obradu.

 


U unutrašnjosti sportskija prednja sjedišta dolaze umotana u presvlake nalik antilopu sa podupiračima prekrivenim sintetičkom kožom. Logotipi "GR" krase naslone za glavu dok su kontrastni srebrni šavovi primijenjeni na sjedišta, ručicu mjenjača i volan. Da bi se stvari dodatno poboljšale, Toyota postavlja metalnu oblogu na pragove i volan. Monitor za panoramski pogled je standardan, kao i električno podesiva prednja sjedišta sa memorijskom funkcijom za vozačevo sjedište.

Datum objave: 21/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook