Naslovna > Vijesti > Stiže i Seat Ibiza Cupster koncept

Susret na jezeru Worthersee

Stiže i Seat Ibiza Cupster koncept

Kako ovaj model nosi oznaku Cupra, za n jegovo pokretanje će vjerovatni biti korišten 1.4 litarski TSI motor sa 180 “konja”…

Na popularnom GTI susretu na austrijskom jezeru Worthersee pojaviće se mnogi modeli. Audi i Škoda svoje su već predstavili, a na red je došao i jedan Seatov model, koji je za taj prestižni događaj pripremio fantastičan konceptni kabriolet, koji je zasnovan na aktuelnom modelu Ibiza.

 

Seat Ibiza Cupster je studija sa kojim će ovaj španski brend da se pojavi na ovom GTI susretu. Taj koncept će ovaj kompaniji poslužiti kao središnji element rođendanske proslave modela Ibiza, koji će ove godine da proslavi svoj 30. rođendan. Ono što je karakteristično za ovu studiju jeste skraćeni vjetrobran, te staklena površina koja se proteže gotovo do zadnjih svjetala.

 

Vrata prtljažnika Seat je ukrasio spojlerom. Kako Seat Ibiza Cupster na sebi nosi Cupra oznaku, pa je zbog toga za njegovo pokretanje vjerovatno iskorišten 1.4 litarski TSI motor sa 180 KS i 250 Nm obrtnog momenta. Da li je to istina, saznaćemo već iduće sedmice. 

Datum objave: 21/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook