Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Stiže još jači Type R

Honda

Stiže još jači Type R

Ako je vjerovati najavama koje ovih dana pristižu iz Japana, buduća Honda Civic Type R u bližoj bi se budućnosti mogla naoružati i više nego respektabilnim arsenalom...

Iako se još uvijek malo toga zna o novoj Hondi Civic Type R, jednom od najpoznatijih igrača na tzv. hot hatch sceni, procurile su informacije u kojima se tvrdi da će novi japanski jurišnik pucati od snage. Sljedeću generaciju Civica Type R na tržištu možemo očekivati u naredne tri godine, a prema informacijama kojima raspolaže britanski Auto Express, pod poklopcem motora neće se nalaziti 1.6-litarski motor.

 

Umjesto njega, za pokretanje modela Type R biće zadužen 2.0-litarski turbobenzinac od okruglo 300 KS. U skladu s ranijim najavama, po kojima Honda želi Civicu Type R obezbijediti titulu najbržeg automobila s prednjim pogonom na Nurburgringu, brojka od 300 KS ne čini se pretjeranom. Ono na čemu će Hondini stručnjaci morati poraditi je prenos tolike snage na prednje točkove. Neslužbeno, renomirana japanska marka razmatra brojna rješenja, od očitih poput blokade diferencijala, do nešto manje tipičnih, kao što je povratak upravljanja na sva četiri točka. 

Datum objave: 14/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook