Naslovna > Vijesti > Stiže nam model A3 MPV

Novo iz Audia

Stiže nam model A3 MPV

U planu je još i hibridna verzija, koja će da bude opremljena sa 1.4 litarskim TFSI motorom....

Sve ukazuje na to da su Audijevi šefovi pristali na razvoj MPV – a, koji će da bude baziran na A3 modelu. Novi automobil trebao bi da nosi ime V4, a navodno će da koristi MQB platofrmu. Poznato je da je Audi već proizveo konceptnu izvedbu pomenutog modela, međutim još uvijek nisu donjeli odluku da li da ovaj model predstave već idućeg mjeseeca, na Sajmu automobila u Frankfurtu.

 

Serijska izvedba ovog automobil trebala bi se najvjerovatnije pojaviti u naredne tri godine. Ova Audijeva verzija najavljena je još prošlog lejta, kada je Audijev tadašnji šef marketinga i prodaje, Peter Schwarzenbauer, najavio kako će ovaj automobil da koristi izduženu verziju MQB platforme.

 

U ponudi će da ima čitav niz motora, uključujući 1.8 litarski TFSI od 180 KS, 2.0 litarski od 222 KS, te 2.0 litarski TDI od 141 i 175 „konja“.

 

U planu je takođe i hibridna verzija koja će da bude opremljena sa 1.4 litarskim TFSI motorom od 148 „konja“ , te elektromotorom od 107 KS, ali zasada su to samo nagađanja. Ukoliko se desi da ovaj automobil svoju javnu premijeru bude imao kroz mjesec dana u Frankfurtu, tada možemo da očekujemo više informacija. 

Datum objave: 09/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook