Naslovna > Automobili > Nissan > Juke > Stiže novi Juke

Nissan

Stiže novi Juke

Tokom ove godine bi trebala biti predstavljena druga generacija Juke modela, dok je aktuelna predstavljena 2010. sa redizajnom iz 2015. godine...

Japanska kompanija je saopštila da će se nova generacija naći na CMF-B platformi, kakvu koristi i skoro predstavljena peta generacija Renualt Clia. Navedena platforma podržava elektrifikaciju, uz to je i najavljena hibridna verzija novog Clia, ako uzmemo ove činjenice u obzir, onda možemo očekivati i elektrifikaciju Jukea.

 


U klasi mini-SUV vozila Juke se našao u konkurenciji sa Capture modelom, ali i sa nešto ekskluzivnijim Audijem Q2. Bez obzira na to sa svojim neobičnim dizajnom ovaj automobil je pronalazio oko 100.000 novih kupaca svake godine, a nasljednik bi trebao da opravda ukazano povjerenje i nastavi istim stopama. Kada je u pitanju dizajn nove generacije, pretpostavlja se da će se Nissan osloniti na provjereni uspjeh, s tim da bi međuosovinsko rastojanje moglo biti nešto veće. Pored brojnih kozmetičkih promjena, očekuje se i nova motorizacija. Ispod poklopca motora tako bi se pogao naći 1,0-litarski trocilindarski turbo-benzinac, zatim 1,5-litarski turbo-dizela, te 1,6-litarski turbo-benzinac sa 190 KS.

Datum objave: 05/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook