Naslovna > Automobili > Volkswagen > Passat > Stiže redizajnirani Passat 8

Volkswagen

Stiže redizajnirani Passat 8

Manje od mjesec dana je ostalo do otvaranja ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi, gdje će svoju premijeru imati i redizajnirana 8 generacija Passata…

VW je odlučio da prije zvaničnog predstavljanja objavi nekoliko detalja vezanih za ovaj automobil. Kao što smo već navikli od ovog proizvođača kod redizajniranih modela ne možemo očekivati pretjerane stilske promjene. Ipak ovaj Passat stiže sa novim prednjim i zadnjim branikom, te drugačijom maskom hladnjaka. U opcionom paketu su dostupna prednja Matrix LED svjetla, a sa zadnje strane će se u istom paketu naći 3D LED, kao i nešto drugačiji završeci izduvnih cijevi.

 


Kada je u pitanju enterijer, tu je novi upravljač, te 11,3 inčni ekran sa instrument tablom, kao i Infotainment sistem MIB3. U pogonske jedince koje će se moći naći u redizajnu osme generacije spadaju već postojeći dizelaši 1.6 TDI sa 120 te 2.0 TDI sa 190 i 240 KS, kojima se pridružuje novi 2,0 TDI Evo, a kada su u pitanju benzinci tu su 1.5 TSI sa 150 KS te 2.0 TSI sa 190 i 270 KS.

 

Datum objave: 08/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook