Naslovna > Vijesti > Subaru Forester je SUV 2014 godine!

Nagrada magazina “Motor Trend”

Subaru Forester je SUV 2014 godine!

Ovo je treća titula magazina Motor Trend za SUV modele ovog poznatog japanskog proizvođača…

Subaru Forester proglašen je za SUV model 2014. godine! Prvi put, Forester je primio nagradu 2009. godine, druga nagrada pripala je modelu Outback godinu dana kasnije, a treća nagrada pripala je upravo modelu Forester, koji je osvojio ovih dana ovu prestižnu nagradu.  Iz žirija su istakli kako je ovaj automobil pobijedio u izuzetno oštroj konkurenciji, jer je riječ o SUV – u koji na najbolji mogući način ujedinjuje šest glavnih kriterijuma koji se gledaju prilikom dodjele ove nagrade.

 

Dizajn, promišljena konstrukcija, te izuzetne, zvjerske performanse, bile su ključ Foresterove pobjede u ovom takmičenju. Ono što je urednike ovog magazina izuzetno iznenadilo jestu snažni i izuzetno efikasni motori, CVT mjenjač koji posjeduje sportske karakteristike, preglednost koja je na nivou, te izuzetno bogat paket opreme. Sve ovo učinilo je da Forester bude efikasan, praktičan i zanimljiv za vožnju.

 

Subaru Forester je za tržište SAD – a krenuo u prodaju u martu 2013. godine. On je proizveden sa ciljem da se dostignu maksimalne karakteristike istinskog SUV modela. Četvrta generacija Forestera je izuzetno upečatljiva i svestrana, što nudi izuzetno zabavnu vožnju.

 

Nagrada Motor Trenda “SUV godine 2014.” dodjeljuje se samo novim ili značajno unaprijeđenim automobilim, koja su se našla na tržištu od prvog dana novebra prethodne pa do prvog dana novembra tekuće godine. Proces testiranja prije dodjeljivanja ove nagrade bio je cjelovit, a kriterijumi su bili – efikasnost, bezbijednost, vrijuednost, unapriješen dizajn, odlična konstrukcija i prilagođenost namjeni. 

Datum objave: 26/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook