Naslovna > Vijesti > Subaru predstavio dvije svoje uzdanice

65. međunarodni sajam automobila u Frankfurtu

Subaru predstavio dvije svoje uzdanice

Subaru je takođe iskoristio sajam automobila u Frankfurtu kako bi predstavio svoja dva, najnovija koncpeta – Subaru WRX i Subaru Viziv…

Iako je ove godine Subaru bez svjetskih premijera došao na sajam automobila u Frankfurtu, sa svojim modelima odlučio je da publici pruži uvid u budućnost svojih automobila. Model Viziv smo imali priliku da vidimo u martu u Ženevi, kada je debitovao, te je sa njim predstavljen koncpet buduće generacije crossovera ovog japanskog proizvođača.

 

Sam naziv ovaj model je dobio od spoja engleskih riječi “vision for innovation”, a Subaru objašnjava da ova njihova dizajnerska filozofija spaja u jednom automobilu elegantan, sportski izgled, ali i ono što je još bitnije, visoku efikasnost u svim mogućim uslovima vožnje i na svim vrstama podloge.

 

Pogonski sistem tipa Plug-in Hybrid kombinuje 2.0 litarski dizelski bokser motor, te dva nezavisna električna motora. Dizelski motor prenosi snagu na prednje točkove, dok elektromotori pokreću zadnji točkovi.

 

Sa druge strane, Subaru WRX Concept prvi put je imao svoji premijeru na sajmu automobila u Njujorku, u aprilu mjesecu 2013. godine, dok u Frankfurtu ima svoju evropsku premijeru. Ovaj koncpet predstavlja dizajnersku sportsku ikonu Subarua.

Datum objave: 12/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook