Naslovna > Vijesti > Super punjači u čitavoj Evropi

Tesla

Super punjači u čitavoj Evropi

Američki proizvođač automobila planira da proširi svoju mrežu stanica super punjača, iako je ona značajno porasla proteklih godina, postoje zemlje u kojima nema ni jedna stanica za punjenje električnih automobila...

Ova situacija bi trebala da se promjeni prema navodima izvršnog direktora i osnivača Tesla kompanije, Ilon Maska, koji je na svom Twitter nalogu objavio da će pokrivenost Evrope super punjačima ove godine biti veća za 100%. Za sada nema konkretnih podataka o kom broju novih stanica se radi, ali je Mask dodao da će se one prostirati od Irske do Kijeva i od Norveške do Turske.


Vlasnici Tesla automobila bi sada trebali lakše disati, a činjenica je da se broj stanica za punjenje uveliko smanji kada se napuste zemlje, kao što su Češka, Slovenija, Austrija i Njemačka. Prema sadašnjem planu, u Ukrajini bi trebalo da se pored postojeće jedne, otvore još dvije nove stanice, dok bi se u Turskoj trebalo otvoriti još njih 9. Listi zemalja kojom se širi Teslina mreža stanica za punjenje pridružuju se i Velika Britanija, Francuska, Danska, Holandija, Njemačka, Belgija, kao i Bjelorusija i Moldavija. Osim navedenih evropskih zemalja, Mask je napomenuo da kompanija planira stanice postaviti i na Afričom tlu.

Datum objave: 04/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook