Naslovna > Automobili > Hyundai > Palisade > SUV i crossover segment južnokorejske grupacije

Hyundai i Kia

SUV i crossover segment južnokorejske grupacije

Svoj angažman na globalnom tržištu južno-korejska grupacija već uveliko ima po pitanju konvencionalnih i sportskih modela, a sada kreće u pravu ofanzivu kada je u pitanju SUV segment...

Direktor kompanije Vonhi Li otkrio je da će brendovi lansirati nove crossover i SUV modele od kompaktnih do onih velikih sa osam sedišta, te lagani kamionet. Na samom vrhu ponude kada je Hyundai u pitanju, trebao bi se naći SUV sa osam sedišta, pod nazivom Palisade, pozicioniran je iznad modela Santa Fe. Inače je ovim modelom na Sajmu automobila u Busanu, u junu najavljen koncept HDC-2 Grandmaster. Palisade će biti konkurentan modelima poput Chevrolet Traverse i Toyota Highlander u SAD, pošto je fokus stavljen u pravo na ovo tržište, a Li je potvrdio da će se na tržištu pojaviti u drugoj polovini 2019, dok će se uvoziti iz Južne Koreje.

 


Kada je brend Kia u pitanju, planiran je veliki SUV Telluride za proljeće naredne godine, u periodu od marta do maja, a novi kompaktni model će stići u drugoj polovini 2019. Za razliku od Hyundaija, Kia će svoj veliki SUV proizvoditi u SAD, u Džordžiji, dok će se krosover uvoziti iz Koreje. "Naša strategija je da lansiramo više SUV modela. Imaćemo kompletnu liniju. Prilagođavamo se SUV tržištu, bićemo sposobni da pratimo njegov rast", rekao je Li.

Datum objave: 31/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook