Naslovna > Automobili > Hyundai > Staria > Svemirski brod sa 11 sjedišta

Hyundai Staria

Svemirski brod sa 11 sjedišta

Da odlazeći segment minivanova još uvijek ima šta za ponuditi pokazao je Hyundai sa predstavljanjem novog Staria modela koji u premijum verziji obećava prevoz putnika na najvišem mogućem nivou...

Minivanovi su već neko vrijeme pali u nemilost crossovera i terenaca, ali Hyundai sa potpuno novim Staria modelom želi oživjeti ovaj segment. Slično kao sestrinska marka Kia sa svojim Carnival modelom, riječ ,,minivan“ se neće naći uz ove automobile. Umjesto toga dva porodična prevoznika označena su kao višenamjenska vozila (MPV). Hyundai kaže da Staria ima inovativnu vanjsku orijentaciju ka budućnosti koja podsjeća na svemirski brojd. Tvrdnje upotpunjuju široka prednja LED svjetlosna traka sa dizajnom sličnim kao kod nedavno predstavljenog Ioniq 5 modela.

 

 


Na fotografijama je prikazan vrhunski nivo opreme sa sjajnom maskom hladnjaka, LED farovima, aliminijumskim naplatcima od 18 inča i hromiranim naglascima duž cijele karoserije. Slično kao Carnival, Staria može imati do 11 mjesta, zajedno sa ostalim konfiguracijama koje sadrže devet, sedam ili samo dva sjedišta u kombi verziji. Digitalna instrument tabla pozicionirana je na vrhu kontrole table i dopunjena ekranom osjetljivim na dodir od 10,25 inča za multimedijalni sistem. U premijum varijanti sa sedam sjedišta, srednji red ima ono što Hyundai naziva ,,premijum sjedišta za opuštanje“, koja se pritiskom na dugme automatski zavlače kako bi se omogućio udoban položaj.


Staria Premium takođe dobija ambijentalno LED osvjetljenje u 64 boje, dok svi nivoi opreme imaju različite prostore za odlaganje. Kako se i očekuje od jednog automobila koji je namijenjen za luksuzni prevoz putnika tu su USB portovi, držači za čaše i dodatni prostor za čuvanje raznih predmeta. Hyundai će objaviti pune tehničke specifikacije u prvoj polovini godine i napominje  da će Staria sa 11 sjedišta biti ekskluzivna za domaće tržište Južne Koreje.

Datum objave: 18/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook