Naslovna > Automobili > Nissan > Qashqai > TeRRA proriče budućnost

Nissan

TeRRA proriče budućnost

Koncept SUV-a sa električnim pogonom pokazuje pravac u kojem bi se mogao kretati razvoj multifunkcionalnih automobila budućnosti...

Na sajmu automobila u Parizu japanski Nissan će ostalog predstaviti konceptno SUV vozilo TeRRA, sa ekološki prihvatljivim i električnim 4x4 pogonom. Koncept osim futurističkog dizajna donosi i inovativnu strukturu enterijera sa jedinstvenim rasporedom sjedišta i prenosnim digitalnim instrumentima.

 


- Koncept TeRRA spaja dvije Nissanove izuzetno jake strane SUV-ove i električna vozila u modelu koji se podjednako dobro snalazi na divljim terenima, ali i na gradskim saobraćajnicama. S inovativnim električnim integralnim pogonskim sklopom, sa gorivim ćelijama i “nabildanom” vanjštinom, te nezaboravnim prizorom uprkos kompaktnim dimenzijama, TeRRA predvodi održivu mobilnost u uzbudljiva nova područja – navodi se u saopštenju za javnost Nissana. U njemu se između ostalog dodaje da je TeRRA zamišljen kao prvi i jedini SUV bez štetnih emisija.

 


- Koncepcija modela TeRRA se oslanja na Nissanov uspjeh s SUV-ovima prilagođenim gradu i crossoverima poput Murana i Qashqaija, te potvrđuje da se Nissanova stručnost na polju mobilnosti bez štetnih emisija proteže i na gorive ćelije. Oblikovan kao praktičan i prilagodljiv izbor za mlade sutrašnjice, potrošače internet naraštaja, TeRRA je odgovor na njihove želje za proizvodom koji čuva okolinu i nudi sigurnu vožnju u svim uslovima – zaključuje se u saopštenju Nissana.

 


TeRRA jest čisti konceptni automobil, no nagovještava da Nissan može početi serijski proizvoditi električna vozila s gorivim ćelijama čim infrastruktura punjenja hidrogenom postane značajnije razvijena.

Datum objave: 13/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook