Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Testiran domet električne baterije

Mercedes-Benz EQS

Testiran domet električne baterije

Američka agencija EPA testirala je domet novog Mercedesovog električnog modela EQS, utvrdivši potom da je autonomija kretanja manja od one koju tvrdi proizvođač...

Poznati njemački proizvođač automobila, ranije ove godine u okviru objavljenih specifikacija elekrtične limuzine EQS, naveo je da domet modela u okviru jednog punjenja iznosi  770 KM. Američka agencija EPA koja se bavi testiranjem ovog segmenta kod automobila, nedavno je testirala i EQS, i tako utvrdila da po njihovom standardu, ovaj automobil ima značajno manji domet u odnosu na onaj koji su naveli u Mercedesu. Tako su u ovoj agenciji utvrdili sljedeće rezultate, EQS verzija koja ima pogon na zadnje točkove uspjela je da prijeđe 563 kilometra, dok je električna limuzina sa pogonom na sve točkove prešla još manje, tačno 546 km.

 

 

 

 

 

Na osnovu ovih podataka Mercedesov model ostvario je manju uspješnost od glavnih konkurenata na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, Teslinog Model S i Lucid Air modela.U kompaniji Mercedes-Benz se za sada nisu zvanično oglasili povodom ove vijesti, ali bitno je napomenuti da je agencija iz SAD već ranije imala slučajeve gdje je netačno procijenila autonomiju vežnje pojedinih modela. Sada ostaje da se vidi kako će reagovati njemački proizvođač, i na koji način će da brani čast i ugled svoje luksuzne, električne limuzine, koja se smatra za jedan od stubova budućnosti ovog brenda.

 

Datum objave: 13/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook