Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Testiranje luksuza na njemačkim ulicama

Mercedes-Maybach S-Klasa

Testiranje luksuza na njemačkim ulicama

Luksuzna limuzina Mercedes-Maybach S-Klase je uhvaćena okom kamere tokom testne vožnje njemačkim ulicama...

Kao i prethodni model, Maybach S-Klasa će se nuditi isključivo u formatu sa dugačkim međuosovinskim razmakom, dok se od standardne S-Klase razlikuje redizajniranom rešetkom hladnjaka i novim prednjim branikom i dvobojnom Maybach šemom na karoseriji. LED svjetla automobila su se takođe promijenila u odnosu na standardnu S-Klasu, zajedno sa zadnjim branikom koji ima jedinstveni difuzor i izduvni sistem. Na kraju kupci će dobiti set „iskačućih“ kvaka na vratima.

 

 

 

U kabini se očekije isti nivo opreme kao i u standardnoj S-Klasi, 12,3-inčni digitalni instrument pokazivač i 12,8-inčni infotainment sistem, ali okruženi mekšim presvlakama, boljim tepisima, ljepšim ukrasima. Tu će biti i nekoliko zanimacija za putnike na zadnjem dijelu vozila kao što je hladnjak za vino i nekoliko dodatnih ekrana osjetljivih na dodir.

 

Kao i prehodna generacija Maybach S-Klase, i ovaj novi model će biti dostupan samo sa najsnažnijim Mercedesovim agregatima. Potencijala opcija je četvorolitarski V8 agregat sa dva turbopunjača koji isporučuje 610 KS pri 850 Nm obrtnog momenta. Mercedes bi vrlo lako mogao ponuditi Maybach sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom, koji razvija AMG odjel, ali za više detalja ipak treba sačekati zvaničnu prezentaciju koja je zakazana za narednu godinu...

Datum objave: 10/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook