Naslovna > Auto moto sport > Timski prvaci Francuske i Europe

Renault Trucks

Timski prvaci Francuske i Europe

Na zadnjem susretu sezone Truck Racing 2012 tim Renault Trucks-MKR Technology osvojio je krunu europskog timskog prvaka. Ovo je drugi put da je ovaj tim ponio naslov nakon njihove pobjede 2010. U trećoj utrci vikenda vozači su čak imali dvostruku pobjedu unatoč pljuskovima. Nedostatak sunca nije spriječilo proizvođača da dostojno proslavi pobjedu sa svojim uzvanicima i svima onima koji dijele istu strast prema kamionima.

Unatoč vrlo mokrim vremenskim uvjetima posljednji susret sezone Truck Racing pretvorio se u slavlje za Renault Trucks. S točno osvojenih 1000 bodova proizvođač je ponio naslov europskog prvaka zajedno s timom MKR-Technology.

 

Na velikom finalu sezone, vozači su na stazi Bugatti briljantno obranili boje Renault Trucksa, posebno u nedjelju ujutro kada su po velikome pljusku Markus Bösiger i Adam Lacko imali dvostruku pobjedu. Adam Lacko se ponovno popeo na drugu stepenicu podija nakon četvrte i finalne utrke vikenda i sezone 2012. U finalnom plasmanu Adam Lacko završio je na trećem mjestu s osvojenih 330 bodova, Markus Oestreich na četvrtom s osvojenih 311 bodova i Markus Bösiger na šestom s osvojena 282 boda. Team 14 također je bio u euforičnom raspoloženju nakon sjajnog vikenda kada je Anthony Janiec na svome Renault Premiumu zaokružio sezonu osvojivši 4 mjesta na podiju u četiri utrke i zauzeo 9.mjesto u sveukupnom poretku.

 

U Francuskom prvenstvu tim Truck Racing Aravi postao je francuski prvak po drugi puta zaredom. Vozeći svoj Renault Premium, Lionel Montagne odupro se pritiscima i odnio pobjedu u zadnjoj utrci sezone. Trijumf je bio potpun!Na magičnoj stazi u Le Mansu, Renault Trucks se izrazito potrudio podijeliti strast prema kamionima s klijentima, vozačima i svim ostalim posjetiocima. Gledatelji su bili pozvani da posjete šator Renault Trucksa gdje je proizvođač istaknuo svoje "French Talents" i podsjetio na 4 mjesta proizvodnje u Francuskoj i radnu snagu od 10 000 zaposlenika. 3 Renault Magnuma u plavoj, bijeloj i crvenoj boji simbolično su dočekali posjetitelje.

 


Odmah kraj njih stajala su dva vozila Renault Premium Selection Racing koja su demonstrirala svu stručnost i znanje kao i kapacitet inovacija Renault Trucksa po pitanju rabljenih vozila. Ova posebna serija, trenutno dostupna isključivo na francuskom tržištu, nudi kupcu mogućnost da personalizira stil svoga vozila u "Truck Racing", bez kompromisa po pitanju troškova i kvalitete. „Trkača“ atmosfera zahuktavala se i unutar šatora gdje su simulatori utrka kao i obično privukli brojne posjetitelje.


Šator je također istaknuo temu uštede goriva na način da je ovaj snažan angažman čitave kompanije predstavio banerima All for Fuel Eco i putem Optifuel Solutions za smanjenje potrošnje goriva. Ova dva fokusa su se pokazala iznimno popularnima s obzirom da je 3000 klijenata posjetilo stazu Bugatti tijekom vikenda.


Utrka kamiona Le Mans 24 H bila je također prilika za Renault Trucks Racing i lansiranje njezine simulacijske igre utrke kamiona na Facebooku. Igra je već bila raspoloživa na PC-u, Pametnim telefonima i tabletu (Android i iOS), a od prošloga vikenda može se igrati i na najvećoj svjetskoj socijalnoj mreži.


Ponosan na svoj doprinos u Truck Racingu, Renault Trucks nastavit će sa svojim angažmanom i sudjelovati na sljedećem natjecanju 2013 g. Stoga proizvođač zakazuje svojim obožavateljima sastanak na sljedeće proljeće kod otvaranja nove sezone strasti i natjecanja.

Datum objave: 19/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook