Naslovna > Automobili > Audi > A1 > Tizer snimak otkrio dio izgleda novog A1

Audi

Tizer snimak otkrio dio izgleda novog A1

Prema onom što se može vidjeti na snimku karoserija vozila ofarbana je u žuto, naplatci su sa pet kraka u obliku slova Y, a vide se i crvena kočiona kliješta te dio lijevog praga...

Kompanija Audi objavila je tizer fotografiju nove generacije modela A1 i tako zagolicala maštu ljubiteljima ovih automobila. Prema onom što se može vidjeti na snimku karoserija vozila ofarbana je u žuto, naplatci su sa pet kraka u obliku slova Y, a vide se i crvena kočiona kliješta te dio lijevog praga. Na prednjem dijelu automobila uočljiva je i S Line oznaka, novi farovi i LED tehnologija. Ispod ove fotografije koja je objavljena na njihovom Twitter nalogu napisano je: “Individualan kao i ti - opremi svoj novi Audi A1 jedinstvenim felnama, krovom i spojlerima u različitim bojama“. Na osnovu ovog se može zaključiti da će nova generacija modela A1 biti dostupna sa velikim brojem opcija.

 

 

Pored potpuno novog dizajna, novi A1 će biti baziran na MQB A0 platformi, kao i najnoviji Volkswagen Polo. To znači da će on biti malo veći od trenutne generacije, kao i da će biti opremljen novom tehnologijom. Ono što je možda još važnije jeste da će ova platforma otvoriti mjesta za nove pogonske jedinice. Prema tome u  ovom modelu možemo očekivati trocilindrični benzinski agregat radne zapremine jednog litra koji će razvijati oko 113 ks, kao i agregat radne zapremine 1,5 litara koji će razvijati 148 ks. Takođe se navodi da bi CNG opcija, ili čak hibridni pogon, mogli zamijeniti postojeći dizel agregat radne zapremine 1,6 litara. Audi još uvijek ne otkriva datum predstavljanja nove generacije modela A1. Međutim, s obzirom na broj novih tizera u ne bi iznenadilo da kompanija ovaj model predstavi ubrzo.

Datum objave: 15/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook