Naslovna > Vijesti > Toyota Avensis predstavljena u Sarajevu

Novo u BiH

Toyota Avensis predstavljena u Sarajevu

U moderno opremljenom izložbenom salonu Toyote u Sarajevu, predstavljena je limuzina iz D segmenta koja dolazi sa poboljšanim dizelskim i benzinskim motorima i potpuno novim dizajnom ...

Od 1997. godine, kada je predstavljena nova generacija, pa sve do današnje četvrte generacije, Avensis je prodat u nevjerovatnih 1,7 miliona primjeraka. Kao i prethodnici i novi Avensis je dizajniran na način da udovolji ukusima poslovnih kupaca ali i porodično orjentisanih ljudi. Kako to trendovi nalažu, novi Avensis je duži i širi od prethodnika, ali i nešto niži. Ove su mu dimenzije omogućile bolju ponudu prostora u unutrašnjosti, u kojoj preovladavaju prepoznatljivi kvalitetni materijali i nešto grublja obrada. No, enterijer je sada elegantniji, bogato opremljen već u osnovnom paketu opreme, a novi materijali osiguravaju bolju zvučnu izolaciju. „Sa svojim stilom, novim motorima i primjenjenim inovativnim tehnologijama, novi Avensis ima za cilj svojim kupcima život učiniti lakšim. Bez obzira na izbor karoserije i opreme, dizajniran je tako da bude prestižan, udoban i siguran pratilac“ – izjavio je Damir Višošević, direktor kompanije Toyota BH, koji se obratio novinarima na prezentaciji.

 

U ponudi motora su 1.6 Valvematic sa 132 KS, 1,8 Valvematic sa 147 KS, 1,6 D-4D sa 112 KS i 2,0 D-4D sa 143 KS. Osim njih, tu su još i  potpuno novi 1,6 i 2,0 dizelski motor koji su ekološki vrlo prihvatljivi. Tako 1,6 D-4D sa 112 KS emituje 109 g/km CO2, dok 2,0 sa 143 KS D-4D, koji zamjenjuje dosadašnji 2,2 D-4D, emituje 119 g/km CO2. Troškovi održavanja dizelskih modela Avensisa smanjeni su povećavanjem servisnog intervala do 20.000 kilometara, te smanjenjem trogodišnjih servisnih troškova u periodu od tri godine ili 90.000 kilometara za 20%. Kada su cijene u pitanju, s obzirom da se radi o limuzini iz D segmenta one su i više nego konkurente. Tako se Avensis sa sa limuzinskom izvedbom karoserije, opremom Tera i 1,6 VVTi motorom sa 132 KS može nabaviti po akcijskoj cijeni  od 36.770 KM.

 

Datum objave: 16/11/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook