Naslovna > Automobili > Ford > Ka > Treća generacija u prodaji iduće godine

Otrkivena studija novog Fordovog modela Ka

Treća generacija u prodaji iduće godine

Ako je suditi prema fotografijama treća generacija ovog modela ličiće na model B Max...

Aktuelni Ford Ka, gradski mališan koji još uvijek viđamo na ulicama, na tržištu se pojavio jop 1996. godine, a svoj vizuelni identitet dijeli sa Fiestom. Međutim, došlo je vrijeme za promjene. Treća generacija ovog modela ubrzo stiže, a ukoliko je suditi prema fotografijama, čini se kako će ovaj mališan da liči na model B Max.

 

Novu generaciju modela Ka možemo da očekujemo na tržištu već iduće godine. Ovaj model će se prvo pojaviti u Brazilu, a nakon toga možemo da ga očekujemo i na našem tržištu. Ovaj model bi trebao da bude znatno ozbiljniji, a samim tim i privlačniji kupcima.

 


Prednja maska je izuzetno slična onoj koju imaju modeli Mondeo i Focus, a svjetla su slična  onima koja se nalaze na modelu B – Max. Zadnji kraj automobila takođe je izmjenjen, a drugačija su i stražnja svjetla.

 

I u unutrašnjosti ovog automobila možemo da očekujemo napredak, ali enterijer za sada Ford nije oktrio. Međutim, postoje informacije koje navode kako će model Ka imati klimu, te konekciju za iPad. Iako na prvi izgled djeluje malen, u putničku kabinu bez problema može se smjestiti petoro putnika.

 

Podataka o motorizaciji takođe još nema, pa nam ostaje da vidimo da li će ispod poklopca motora da se nalazi 1.5 litarski benzinski motor. 

Datum objave: 15/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook