Naslovna > Automobili > Kia > EV9 > Treća pobjeda zaredom u izboru TopGear.com

Kia EV9

Treća pobjeda zaredom u izboru TopGear.com

Kia EV9 je u 2023. godini ponijela titulu "Porodični automobil godine" prema ocjeni stručnog žirija TopGear.com. Ovaj potpuno električni model, Kijin novi premium SUV, oduševio je članove žirija svojim kombinovanim karakteristikama koje uključuju prostranost namijenjenu porodicama, impresivan domet, bogatstvo tehnoloških inovacija, kao i najsavremeniji dizajn i održive osobine...

EV9 je predstavljen u najnovijem izdanju časopisa BBC Top Gear Magazine, posvećenom najboljim i najpoželjnijim automobilima na svijetu. Na sajtu TopGear.com je takođe dostupan film pod nazivom "Upoznajte Pobjednike", u kojem se ističe i EV9. Ollie Kew, zamjenik urednika emisije Top Gear, izrazio je svoje oduševljenje ovim vozilom rekavši: "Impresionira nas opuštenost EV9 i njegov bezbrižni, surferski pristup u SAD. Sviđa nam se i njegov nenametljiv amblem, kao i lakoća upravljanja u poređenju sa VW ID. Buzz. Takođe, sa jednim punjenjem može preći znatno veći put. Fascinira nas i masažna, grijana i hlađena sjedišta u stilu Bentayge, obilje korisnih pregrada, jednostavnost automatskog sklapanja sjedišta, kao i futuristički izgled koji podsjeća na Iron Manovu glavu. Ovo je jedan od najuzbudljivijih automobila 2023. godine, ne samo zbog svojih performansi, već i zbog onoga što predstavlja. Povezivanje ekoloških vrijednosti sa luksuzom nije jednostavno, ali EV9 to uspijeva na izuzetan način."

 

 

 


EV9 ima impresivan domet od do 563 km prema kombinovanom WLTP ciklusu i ističe se tehnologijom ultrabrzog punjenja od 800 V. Na najbržim javnim punjačima, baterija se može napuniti od 10 do 80 posto za svega 24 minuta. Mogućnost naručivanja EV9 već postoji širom Evrope. Nakon uspješnih modela EV6 i Niro EV, EV9 je najnoviji dodatak rastućoj porodici električnih vozila brenda Kia. Nedavno je brend na svojoj manifestaciji Dan električnih vozila predstavio koncepte EV3 i EV4, kao i pripremljeni za serijsku proizvodnju model EV5. Ovim koracima, Kia potvrđuje svoju ambicioznu globalnu strategiju vođenja i ubrzanja revolucije električnih vozila.

Datum objave: 08/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook