Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Tri premijere CFMOTO brenda

Moto sajam Banja Luka 2023.

Tri premijere CFMOTO brenda

U okviru šestog banjalučkog Moto festa kompanija Guevara BH d.o.o., ovlašteni uvoznik i serviser motocikala najbržerastućeg kineskog brenda CFMOTO, premijerno je predstavila jedno potpuno novo ATV vozilo i dva motocikla…

Krajem maja Banjaluka je bila centar motociklizma u Bosni i Hercegovini. Povod za okupljanje hiljada motociklista iz naše zemlje i regiona bila je tradicionalna, šesta po redu manifestacija „Moto Fest“ koju je organizovao banjalučki Moto klub „Stršljen“. U okviru ovog događaja muzičko-zabavnog karaktera, Banju Luku i tvrđavu Kastel kao centralnu lokaciju njegovog održavanja posjetilo je više hiljada motociklista i turista, koji su između ostalog imali priliku da uživaju u sajmu motocikala i prateće opreme. Jedan od tradicionalnih i najvećih izlagača na moto sajmu bilo je i preduzeće Guevara BH d.o.o., ovlašteni uvoznik i serviser motocikala najbržerastućeg kineskog brenda CFMOTO.

 

 

 


- Kao regionalni distributer CFMOTO vozila i motocikala firma Guevara tradicionalno je prisutna i ove godine na Moto Festu, što nam je posebno zadovoljstvo. Posebno nam je drago što je ova manifestacija podignuta na još viši nivo od dosadašnjeg, što je motivisalo  veliki broj ljubitelja motocikala iz regiona da dođu u Banjaluku. Svoj doprinos ovoj manifestaciji mi smo dali izlaganjem kompletne game naših aktuelnih vozila, a uz njih i prateće opreme i svih onih sadržaja koji vožnju CFMOTO motociklala i kvadova čini vrhunskim doživljajem - kazao nam je Vladimir Nikolić, direktor kompanije Guevara d.o.o., koja je i generalni zastupnik CFMOTO brenda za našu zemlju.

 


Podsjećamo da kompanija CFMOTO u svom aktuelnom programu danas ima široku paletu četverotočkaša, koji su u narodu poznatiji pod nazivom kvadovi. U ovoj grupi vozila su najpopularniji ATV modeli, te srodni UTV i SSV četverotočkaši.

 


- U Banjaluci smo izložili kompletnu gamu naših vozila na dva i četiri točka, među kojima smo imali i nekoliko veoma zanimljivih premijera. Za nas najzanimljivija svakako je premijera našeg najprodavanijeg ATV vozila, modela CFMOTO 625, u potpuno novom Overland izdanju. Moram priznati da su posjetioci sajma odlično prihvatili ovaj model i očekujemo da će oni biti jedan od nosilaca prodaje u 2023. godini – poručio je Nikolić.
Premijerni model koji je izložen u okviru Moto sajma osim standardne opreme i posebne boje karakteristične za Overland seriju imao je i dodatne cjevaste okvire, zaštitu podvozja i vjetrobran. Podsjećamo da je za njegov pogon zadužen jednocilindarski agregat zapremine 580 kubinih centimetara, kakav ima i standardni 625 Touring model. Ovaj agregat raspolaže sa 40 KS, ima vodeno hlađenje i uparen je sa CVT automatskim mjenjačem sa motornim kočenjem. Podsjećamo da program CFMOTO ATV vozila startuje sa dječijim modelima, koji su dostupni po startnoj cijeni od 4.600 KM, dok najskuplji i ujedno najveći i najekskluzivniji „kvad“ sa motorom od 1.000 kubika košta 25.700 KM. Osim četverotočkaša CFMOTO proizvodi i veliki broj klasičnih motocikala iz najrazličitijih kategorija, a na Moto festu su izložena čak dva noviteta, od kojih je jedan imao i regionalnu premijeru.

 


- S obzirom da smo izlagali na Moto festu, najviše pažnje posjetilaca privukla je premijera našeg novog motocikla 800NK. Za njegovo pokretanje koristi se KTM agregat od 790 kubnih centimetara, koji raspolaže sa 100 KS i zahvaljujući kojem je 800NK danas najsnažniji motocikl u CFMOTO gami. Osim njega, izdvojio bih i 450SR motocikl koji je svjetsku premijeru imao ove godine na stazi Istanbul ring u Turskoj, a od sada je dostupan i bh. kupcima. Za njegov pogon zadužen je dvocilindarski motor koji razvija 48 KS i koji je kao takav pogodan za motocikliste početnike – objsnio nam je Miloš Vucelja, Guevara BiH, prodaja vozila CFMOTO Banjaluka.

 


U protekle tri decenije, koliko postoji, CFMOTO je proizveo i isporučio na hiljade vozila, te se dokazao kao pouzdan partner širokom krugu privatnih i poslovnih kupaca, kako u svijetu tako i u našoj zemlji i regionu.
- CFMOTO konstantno napreduje i raste, a njegova vozila privlače sve veću pažnju ljubitelja dvotočkaša i četverotočkaša. Posebno nam je bilo drago što smo među mnogbrojnim motociklima, koje su njihovi vlasnici u okviru Moto festa dovezli u Banjaluku, imali priliku da vidimo i neke od CFMOTO modela, što je najbolja potvrda njihove praktične vrijednosti, ali i činjenice da smo se kao relativno mlad brend na evropskom tržištu u veoma jakoj konkurenciji brzo izborili za povjerenje kupaca. Ta situacija bi se u budućnosti trebala još brže okretati u našu korist, posebno što je u konstantnoj pripremi veliki broj novih vozila. Među njima svakako posebno mjesto zauzimaju električni skuteri CFMOTO podbrenda Zeeho, od kojeg se očekuje da u narednim godinama napravi veliki iskorak kako na evropskom tako i na regionalnim tržištima – poručio je je Vladimir Nikolić, direktor kompanije Guevara d.o.o., koja je i generalni zastupnik CFMOTO brenda za našu zemlju, koji danas ima svoje prodajno servisne centre u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru.

Datum objave: 08/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook