Naslovna > Automobili > Kia > Stinger > Tribute Edition označava kraj proizvodnje

Kia Stinger

Tribute Edition označava kraj proizvodnje

Tribute Edition signalizira da se "proizvodnja revolucionarnog modela bliži kraju." Samo 1.000 jedinica će ikada biti proizvedeno za cijeli svijet, a detalji o cijenama i dostupnosti bit će objavljeni kasnije.

Nakon nekoliko godina glasina o njegovom gašenju, Kiji Stinger se bliži kraj životnog ciklusa. Tribute Edition služi kao posljednje izdanje sportskog grand tourer, za koji južnokorejski proizvođač automobila kaže da će ga indirektno zamijeniti EV6 GT. Posebna verzija može biti u novoj Moonscape mat sivoj boji ili sa postojećim Ascot Green završnim slojem. Poklopci bočnih retrovizora, 19-inčni točkovi i Brembo kočione čeljusti dolaze u crnoj boji. Nakon otvaranja vrata, Tribute Edition otkriva svoje individualno numerisane pragove i kožne presvlake u terakota smeđoj boji. Isti materijal krasi i kartice vrata, ručke kao i volan, a neka područja kao što su paneli vrata i instrument tabla imaju obloge od umjetnih karbonskih vlakana. Jedan zanimljiv detalj rezervisan za ovaj Stinger je amblem ose ugrađen u naslone za glavu.

 

 

 


Kao što se i očekivalo, Stingerova labudova pjesma bazirana je na GT modelu sa snažnim bi-turbo 3,3-litarskim V6 motorom, na kome nije bilo nikakvih izmjena tako da ostaj istih 368 KS i 510 Nm obrtnog momenta. Kia ne precizira da li će Tribute Edition biti samo sa pogonom na zadnje točkove ili će kupci moći da se odluče i za AWD. Predviđen od strane elegantnog GT koncepta još 2011. godine, Stinger je stigao u proizvodnju tek 2017. Mnogi ga vide kao najbolji automobil koji je Kia ikada napravila i dostojnog protivnika za nešto poput Audija A5 Sportback ili BMW-a serije 4 Gran Coupe.

Datum objave: 22/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook