Naslovna > Vijesti > Tuzlaci se upoznali sa novitetom iz Volkswagena

VW Golf – Prve vožnje

Tuzlaci se upoznali sa novitetom iz Volkswagena

Zahvaljujući preduzeću Nipex, koje je ovlašteni Volkswagenov koncesionar u Tuzli, potencijalni kupci i ljubitelji VW-a sa tuzlanskog područja upoznali su se sa svim adutima novog Golfa

Ovlašteni prodavac i serviser VW-a za tuzlanski region, preduzeće Nipex u mreži VAG grupacije poznato je po vrhunskim postprodajnim uslugama, ali i određenim aktivnostima koji imaju za cilj približavanje VW proizvoda krajnjim kupcima. Nakon premijerne prezentacije novog VW Golfa u Sarajevu, ovo preduzeće odlučilo je da organizuje prve vožnje ovog modela i za tuzlanski region, kroz koje su se svi zainteresovani mogli upoznati sa osnovnim karakteristikama novog kompakta iz Wolfsburga.

 

Zadovoljstvo nam je što možemo našoj domaćoj publici predstaviti novi Golf uporedo sa uvođenjem istog u Europi i što im već u samom startu možemo priuštiti užitak da kroz samu vožnju dožive sve novitete koje nudi Golf. Ono što posebno moram istaknuti jeste da su Volkswagen stučnjaci prilikom razvoja novog Gofa bili vođeni potrebama ljudi koji će auto koristiti, tako da smo u konačnici dobili proizvod koji je idealan za svakodnevnu upotrebu. S druge strane sam dizajn vozila je urađen tako da pristaje i muškarcima i ženama i mlađoj i starijoj populaciji, jednostavno Golf je pravi izbor i na prvi pogled budi simpatije i povjerenje. – rekla je Sanja Nišandžić, rukovodilac za marketing u Nipexu.

 

 

Na promociji novog Golfa sedme generacije u prodajno servisnom centru Nipex bio je prisutan veliki broj posjetilaca, odnosno ljubitelja VW-a, predstavnika medija, ali i poslovnih partnera ovog uspješnog preduzeća, koje iz godine u godinu bilježi sve bolje poslovne rezultate. Preduzeće Nipex za ovu priliku je obezbjedilo desetak različito motorizovanih i opremljenih Golfova, koji su bili na raspolaganju gostima.Što se tiče motora, Volkswagen je u ponudu uveo potpuno nove benzinske TSI i dizelske TDI motore sa BlueMotion tehnologijom, čime je smanjena potrošnja goriva kao i emisija CO2.Ponuda benzinskih motora se kreće od 85 do 140KS, dok su dizelaši dostupni u TDI varijanti od 105 i 150KS. Novi Golf je od danas zvanično u prodaji, a cijene najinteresantnijih modela za naše tržište su 30.800 KM do registracije za model sa 1.2 TSI motorom sa 85KS, a dizelska varijanta sa 1.6 TDI motorom sa bogatim paketom opreme moći će se dobiti za 37.160 KM do registracije i uz 4 godine garancije. – zaključila je Nišandžić.

Datum objave: 03/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook