Naslovna > Automobili > Opel > Astra > U BiH predstavljeni Astra GTC i Zafira Tourer
FOTO GALERIJA (16)

Opel

U BiH predstavljeni Astra GTC i Zafira Tourer

Na konferenciji za novinare Opel je u Sarajevu predstavio svoja dva nova modela za tržište BiH, a tom prilikom su saopćeni i prodajni rezultati u prethodnoj godini

Početak godine u kojoj slavi 150 godina postojanja Opel u BiH je obilježio predstavljanjem dva nova modela na tržištu. Kupcima u BiH od sada su dostupni nova Astra GTC te Zafira Tourer. Pored predstavljanja novih modela, predstavljen je i novi Opelov Direktor za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku te Sloveniju Bruno Klein, a Opelovi predstavnici su se pohvalili i dobrim prodajnim rezultatima u Bosni i Hercegovini za 2011. godinu gdje Opel već drugu godinu za redom bilježi rast tržišnog udjela. Opelov tržišni udio u Bosni i Hercegovini i dalje raste te je u 2011. iznosio 8,24%.

 

Astra GTC na tržištu BiH nastupa sa četiri motora – tri benzinska i jedan turbo dizelski – snage od 88 kW/120 KS do 132 kW/180 KS. Uskoro će biti dostupan i novi 1.7 CDTI agregat (81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS) standardno opremljen tehnologijom Start/Stop, dok će se  OPC verzija automobila pojaviti tokom 2012. godine. Astra GTC je dostupna već po cijeni od 31 100 KM.

 

Ulazni model Zafire Tourer je nešto skuplji i košta 33 900 KM.Za taj novac dobije se automobil sa  mnoštvom opreme od koje izdvajamo: CD-radio s MP3, Klima uređaj, ABS, ESP, 6 zračnih jastuka i aktivne naslone za glavu sprijeda, daljinsko središnje zaključavanje, električne podizače prednjih prozora, električno pokretane vanjske retrovizore. Ponuda motora za novu Zafiru Tourer ispočetka će se sastojati od visokoučinkovitih dizelskih i benzinskih agregata snage od 81 kW/110 KS do 121 kW/165 KS. Ubrzo nakon početka prodaje obitelji Zafire Tourer pridružit će se i 2.0 CDTI common-rail turbo dizelski model ecoFLEX posebno male potrošnje s tehnologijom Start/Stop.

 

Oba modela je već moguće naručiti kod svih ovlaštenih Opel trgovaca, a mi ćemo iste detaljno predstaviti u narednim danima na na stranicama automoto.ba portala.
 

Datum objave: 18/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook