Naslovna > Automobili > McLaren > 720S > U čast trijumfa

Mclaren 720S Le Mans

U čast trijumfa

McLaren je predstavio novu, limitiranu seriju modela 720S u čast 25. godina pobjede na Le Mansu. Tim McLarena je odnio pobjedu 1995. godine sa modelom F1 GTR, a ovo specijalno izdanje crpi inspiraciju iz tadašnjeg trkačkog modela...

Kozmetičke izmjene u odnosu na standardni 720S uključuju sjajno crnu nijansu krova, karbonska vlakna na prednjim krilima, polikarbonatno staklo na zadnjem dijelu, kočiona kliješta u zlatnoj boji i jedinstveni set naplataka sa pet krakova sličnih onima koje je nosio pobjednički F1 GTR. Tu je i izbor između dvije boje karoserije: McLaren Orange ili Sarthe Grey, a svaki će primjerak ove serije imati i prigodnu oznaku „McLaren 25 Anniversary Le Mans“. Pred toga, identifikacioni broj svakog modela će počinjati sa cifrom 298, što označava broj krugova koje je odvezao tadašnji F1 GTR.

 

 

 

U kabini kupci dobijaju par trkačkih sjedišta od karbonskih vlakana, dva tipa presvlaka od Alcantare, novi upravljač i pločicu sa oznakom serije na kontrolnoj tabli. Naloni za glavu i prostirke za noge imaju isti logo kao i bočne strane automobila. Naravno, kupcima je na raspolaganju širok asortiman dodatne opreme i ukrasnih aksesoara.

 

 

 

 

 

 

McLaren 720S Le Mans pokreće četvorolitarski twin-turbo V8 agregat od 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta koji se nalazi i u standardnoj varijanti. Ovaj agrerat prenosi snagu na zadnju osovinu preko sedmostepenog automatskog mjenjača koji omogućava ubrzanje do „stotke“ za samo 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 340 km/h. U prodaju će biti pušteno samo 50 primjeraka ove specijalne serije, od čega će samo 16 biti prodato u Evropi. Cijena se kreće od 282.600 eura, a prve isporuke se očekuju u septembru.

Datum objave: 18/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook