Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > U Parizu okrunjeni breakdance prvaci svijeta

Red Bull

U Parizu okrunjeni breakdance prvaci svijeta

Svjetsko finale Red Bull BC One dovelo je 32 najboljih breakdancera, 16 b-boysa i 16 b-girls, koji su pred publikom od preko 8000 gledalaca pokazali nevjerovatno umijeće koje je spoj plesa i sportke vještine...

Kultni pariški stadion Roland-Garros postao je epicentar breakdancea ovog vikenda, kada je 32 najbolja svjetska b-boya i b-girls izašlo na pozornicu kako bi demonstrirali svoje plesne vještine koje prkose gravitaciji. Takmičenje za titulu svjetskog prvaka u breakdanceu završeno je, a 38-godišnji korejski b-boy poznat kao Hong 10 i japanska b-girl po imenu Ami su okrunjeni na Svjetskom finalu najprestižnijeg turnira u svijetu breakdancea, poznatom kao Red Bull BC One. Iskusni veteran Hong 10 nadmašio je svoje mlađe konkurente i osvojio titulu b-boy prvaka po treći put. Njegova izvedba u finalu, posebno njegovi originalni potezi i koraci, uključujući i čuveni "Hong 10 Freeze," impresionirali su sudije i osigurali mu pobjedu protiv kanadskog b-boya po imenu Phil Wizard. Ovo takmičenje bilo je prepuno izvanrednih plesnih trenutaka. “Cilj mi je bio doći do finala s Philom Wizardom, pa sam bio stvarno sretan već kad sam stigao do tamo. Već sam puno vježbao s Philom i on je stvarno dobar, ali nikad ne znaš ko će pobijediti u bitci.“ Izjavio je pobjednik Hong 10.

 

 

 


U kategoriji b-girls, 24-godišnja Ami iz Japana osvojila je naslov nakon četiri intenzivna kruga borbi za plasman u finalnu fazu takmičenja. U finalnoj rundi, suočila se s Kineskinjom poznatom kao 671, a njihova borba u tri runde bila je iznimno dinamična. Ami je briljirala svojim karakterističnim fluidnim pokretima, preciznom tehnikom te eksplozivnim i moćnim plesnim kretnjama. Ovo je bila Amijeva druga pobjeda na Svjetskom finalu, a prvi put se okrunila kao prva pobjednica Red Bull BC One B-Girl Svjetskog finala 2018. U trenutku proslave svoje pobjede, Ami je izrazila svoju zahvalnost i posvetila je svojoj porodici, istaknuvši koliko joj znače. Takođe je podijelila kako je, iako je osjećala tremu prije takmičenja, njena sestra bila uz nju i pružila joj podršku, što joj je puno pomoglo. Fokusirala se na uživanje u nastupu na pozornici, a ne samo na sam krajnji rezultat.

Datum objave: 26/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook