Naslovna > Vijesti > U ponudi sa mekim i tvrdim krovom

2019 Mercedes – Benz SL

U ponudi sa mekim i tvrdim krovom

Ovaj automobil je trenutno u procesu razvoja u Njemačkoj, a zahvaljujući mnogostranosti platforme, kompanija će biti u mogućnosti da zadrži specifičan identitet vozila…

U javnosti su počeli da se pojavljuju neki sasvim novi detalji koji se odnose na narednu generaciju Mercedes – Benz SL klase, koja će se na tržištu pojaviti najvjerovatnije 2019. godine. Prošlog mjeseca pojavile su se informacije kako će naredna generacija ovog modela dobiti meki krov, koji će zamijeniti trenutno, tvrdi krov. Ipak, najnoviji izvještaji ukazuju na to da bi ovaj model mogao da bude ponuđen sa obe verzije, odnosno sa tvrdim i mekim krovom.

 

Nova modularna arhitektura MSA za sportske autombile trenutno je u procesu razvoja u Njemačkoj, a omogućiće ovim modelima da dijele mnogo više elemenata, kao što su dijelovi oslanjanja kao i potpuno novi prednji kraj. Što se šasije za oba modela tiče, one će takođe da se proizvode u istoj fabrici kompanije u Bremenu.

 

Platforma je mnogostrana, pa će tako Mercedes – Benz biti u mogućnosti da zadrži specifičan identitet za ove automobile, koristeći različite dužine, visine i širine, te međuosovinska rastojanja. Prelazak na novu, MSA platformu, omogućiće SL klasi da bude dosta lakša, naročito ako uzmemo u obzir da je trenutni model mase 1685 KS u svojoj najlakšoj konfiguraciji. Pored toga, SL bi mogao da bude ponuđen ne samo sa uvlačivim metalnim krovom, nego i sa jednostavnijim i lakšim platnenim krovom.

 

Isti izvještaji novode kako bi Mercedes takođe mogao da gradi i verziju sa četiri sjedišta, ukoliko ljudi budu zainteresovani za isti, odnosno ukoliko potražnja bude dovoljno velika. Što se 4MATIC i plug-in hibridne verzije tiče, one su takođe još uvijek u procesu razvoja. 

Datum objave: 08/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook