Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Evoque > U pripremi Range Rover Sport i Evoque sa RS oznakama

Novo od Land Rovera

U pripremi Range Rover Sport i Evoque sa RS oznakama

Kako bi se razlikovao od standardne verzije, dizajneri su pripremili neke detalje koji su drugačiji od onih koji se nalaze na klasičnoj verziji...

Nema sumnje, crossoveri postali su izuzetno popularni automobili širom svijeta, kako oni novi, tako i oni redizajnirani. Takođe, sve je više onih kompanija koje žele nešto efikasnije verzije svojih određenih modela. Tako i Land Rover ozbiljno razmišlja o performansnimi verzijama svojih crossovera Range Rover Sport i Evoque.

 

Land Rover čini se vrijedno radi na RS verzijama pomenutih modela. Da bi Range Rover Sport uopšte bio u stanju da ponese oznaku RS, u njega će, kako izvori navode, biti smješten dotjerani 5.0 litarski V8 kompresor, koji je posuđen iz Jaguara XKR – S sa najamnje 542 konjske snage. Ovaj terenac će tako za 4,5 sekunde biti u mogućnosti da ubrza do 100 km/h.

 

Dizajneri kao i kompanije, željeli su da se ovaj automobil na pogled razlikuje od klasične Sport verzije. Upravo zbog toga, za ovaj model je pripremljen nešto drugačiji branik, drugačiji zadnji branik, veći usisnih vazduha, te još pokoje izmjene.

 

Što se tiče modela Evoque, ona će da dobije nešto snažniji 2.0 litarski turbo motor sa najmanje 300 KS. Izmjene na prvi pogled neće biti toliko dramatične kao kod Range Rover Sport RS – a, pa će tu da nas očekuje malo agresivniji izgled i veći naplatci.

 

Oba ova modela na tržištu možemo da očekujemo već iduće godine. 

Datum objave: 01/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook