Naslovna > Automobili > Audi > A4 > U susret premijeri naredne 2022. godine

Audi A4

U susret premijeri naredne 2022. godine

Njemački gigant trebalo bi da šestu generaciju svoga A4 modela predstavi sljedeće godine, dok bi na tržištu, isti, trebalo da se pojavi 2023. godine. Novi A4 biće dizajniran u skladu sa trendom smanjenja emisije štetnih gasova u Evropi, pa će prije svega paleta motora da sadrži i hibridne, te električne verzije uz naravno dizel i benzin agregate...

Za sada jedna od sigurnih stvari koja je poznata je ta da će novi A4 pokretati više različitih verzija pogonskih jedinica. Tako će ljubitelji ovog Audijevog modela iz D segmenta imati mogućnost da biraju pored dosadašnjih SUS motora i saavremene hibridne i električne agregate. Kao sto smo spomenuli Audi je zadržao u ponudi dizelaše i pored snažnog trenda „dedizelacije“ na evropskom tržištu, tako će ovi agregati imati snagu od 130 do 190 KS. Kod benzinskih pogonskih jedinica snaga će se kretati od 150 do 250 „konja“.

 

 

 

 


Novi A4 kreiran je tako da omogućava i plug-in hibridnu verziju pokretača, čiji će kapacitet baterije biti 14,4 kWh, dok domet bi trebalo da se kreće od 70 do 100km. Hibridnu opciju imaće i performantni model dok će ispod poklopca motora pridružena biti V6 biturbo pogonska jedinica, pa će ovaj sklop biti  ukupne snage 450Ks. Dalje, veoma je bitno istaći podatak da će buduća „četvorka“ imati i potpuno električnu verziju koja će biti poznata pod nazivom A4 e-tron. Pretpostavka je da će elektro verzija imati dvije varijante,  sa jednim elektromotorom i pogonom na zadnjoj osovini, ili dva elektromotora i pogon na sve točkove. Što se tiče kapaciteta baterija i njihovog dometa, najvjerovatnije da bi se ta brojka mogla kretati oko 700 km , prema nezvaničnim podatcima.

Datum objave: 08/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook