Naslovna > Vijesti > U toku akcija "Putujte sigurno"

BIHAMK

U toku akcija "Putujte sigurno"

Od petka 8.juna/lipnja 2012. godine traje tradicionalna saobraćajno-preventivna akcija "Putujte sigurno". Ove godine u okviru pomenute akcije provodi se i kampanja "Veži se - sigurnosni pojas spašava život". Akcija se realizuje na 33 lokacije uz učešće mehaničara BIHAMK Asistencije i uz pomoć pripadnika MUP-a. BIHAMK u okviru akcije dijeli prigodne informativno-edukativne letke i putem medija upozorava vozače na potrebu vezivanja sigurnosnog pojasa.

U tom kontekstu BIHAMK je, prije početka akcije, izvršio vizuelnu kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima kojom prilikom je ustanovljeno da veoma  mali broj vozača koristi pojas. U uslovima gradske vožnje (kontrola je vršena u većim urbanim centrima: Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar i Bihać) više od 74% vozača ne koristi sigurnosne pojaseve, dok izvan grada oko 63% vozača nije imalo vezan pojas.

 

Tokom akcije BIHAMK vrši pregled stanja motornih vozila (određenih komponenti motora i upravljačkog i kočionog mehanizma,) te upozorava vozače na potrebu korištenja sigunosnih pojaseva, a putem medija vrši intenzivnu kampanju o neophodnosti upotrebe pojaseva.Po završetku akcije BIHAMK će na istim lokacijama vršiti kontrolu upotrebe pojaseva, kako bi se utvrdili rezultati BIHAMK-ove kampanje.Akcija se realizuje u periodu od 08.juna/lipnja do 14.jula/srpnja 2012. godine i to u vremenu od 09 do 17 sati.

Datum objave: 23/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook