Naslovna > Automobili > Bugatti > Chiron > U Velikoj Britaniji zakon jednako važi za sve

Bugatti Chiron Super Sport

U Velikoj Britaniji zakon jednako važi za sve

Vlasnik jednog od najbržih serijskih automobila na svijetu uvjerio se da u Londonu, odnosno u Velikoj Britaniji niko nije iznad zakona...

Superautomobil koji može da dostigne brzinu preko 300 milja, što je oko 480 kilometara, zaustavljen je nedavno na ulicama Londnona od strane tamošnje policije. Razlog zaustavljanja te kažnjavanja nakon toga, bilo je ne posjedovanje prednje registarske oznake na naličju automobila. Iako je superautomobil dizajniran tako da se ova oznaka ne uklapa, vozač je na kraju zaradio kaznu od oko 120 eura, a Britanci su pokazali da zakon važi za se podjednako. Pretpostavlja se da ova kazna neće previše finansijski opteretiti vlasnika koji je izdvojio nešto više od 3.5 miliona eura, kako bi postao vlasnik jednog najbržih automobila u ograničenoj verziji.

 

 

 

 

 


Neke od posebnih postavki ove verzije su opcioni Sky View, sa dve fiksne staklene ploče iznad vozačevog i suvozačevog sjedišta. Četvoroslojno tanko staklo povećava prostor za glavu za 2,7 centimetara u poređenju sa običnim Chiron-om. Zanimljivo je da se zadnji spojler postepeno spušta kada se automobil ugasi, umjesto da se u jednom koraku poravna s karoserijom, kao što je slučaj sa standardnim modelom. Još jedna zanimljivost vezana za ovaj konkretni model je ta da je maksimalna brzina elektronski ograničena na 440 kilometara na čas, ali vlasnici mogu zatražiti od kompanije da je ukloni i da testiraju pune mogućnosti vozila na testnoj stazi Ehra-Lessien grupe Volkswagen u Njemačkoj.

Datum objave: 14/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook