Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Uhvaćena bez imalo kamuflaže

Hyundai Kona N

Uhvaćena bez imalo kamuflaže

Hyundaijeva N divizija uskoro će postati bogatija za još jednog člana, a riječ je o Koni N, snažnom malom crossoveru koji je nedavno uhvaćen bez ikakvog prikrivanja dizajna...

Hyundai je u završnoj fazi testiranja performansnog malog crossovera, sa kojim će korejski brend pokušati pomrsiti račune velikim evropskim igračima kao što su T-Roc R, Audi SQ2, BMW X2 M35i i Ford Puma ST. Kona N bi trebalo da bude predstavljena kasnije ovog proljeća, ali već sada špijunski snimci prikazuju nezvanični uvid u to kako će izgledati snažni crossover. Uhvaćena potpuno neskrivena bez imalo kamuflaže, čini se da je Kona N bila na snimanju promotivnog videa, koji će biti otkriven uoči samog predstavljanja.

 

 


Na prvi pogled, Kona N će izgleda biti malo izraženija od i30 N i i20 N superminija, sa preobražajem spolja koji još više udaljava N model od standardne verzije. Ne samo da dobija prepoznatljive N karakteristike kao što su crvena traka, agresivna maska, nove aerodinamičke karakteristike, već ima i ogroman par izduvnih cijevi i velike crne naplatke. Sve je to integrisano u tijelo nedavno restilizovane Kone, pa tako moćni crossover izgleda moderno, atraktivno i veoma snažno. Hyundai je već potvrdio da će Konu N pokretati isti 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor kao i kod i30 N modela. Takođe postoji tvrdnja da će Kona N biti ekskluzivno dostupna sa osmostepenim automatskim mjenjačem, dok 6-stepena manuelna transmisija neće biti ni ponuđena.


Kona N će se tako pridružiti proširenoj paleti performansnih modela, sa napomenom da će se uskoro  u Evropi pojaviti i i20 N, vrući hatchback spreman da pomrsi račune konkurenciji u manjem segmentu.

Datum objave: 25/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook