Naslovna > Vijesti > Uljepšani bavarski crossover

BMW osvježio model X3

Uljepšani bavarski crossover

Ispod poklopca motora nalazi se nova generacija 2.0 litarsko 4-cilindričnog dizel motora...

BMW je odlučio da malo uljepša, odnosno prepravi svoj model X3. Odmah možemo da zaključimo da je on skormno osvježen, a od novinma izdvajaju se novi branici, nova rešetka i restilizovana svjetla. Ovaj bavarski crossover dobio je i nekoliko novih boja karoserije, nove poklopce retrovizora i aluminijumske naplatke. Pored toga, kupci mogu da odaberu i xLine paket, koji dodaje neke metalih detalje, te 18 ili 19-inčne alu felne.

 

U ponudi je takođe M Sport paket, koji uključuje aerodinamički body kit, te naplatke od 18 do 20 – inča. Tu su i sportska sjedala, a izmjene su vidljive i u unutrašnjosti putničke kabine. Naime, tu se nalazi unaprijeđeni multimedijalni sistem, kao i iDrive kontroler sa touchpad-om. Novina je sistem koji otvara prtljažnik kada nogu stavite ispod stražnje odbojnika.

 

Ispod poklopca motora nalazi se nova generacija 2.0 litarskog, 4-cilindričnog dizel motora, koji u xDrive20d verziji može da razvije 190KS i 400 Nm obrtnog momenta. Do „stotke“ iz mjesta mirovanja, BMW X3 ubrzava za 8, 1 sekundu. 

Datum objave: 06/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook