Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Unikatni Classic Club Coupe prodan za 1,2 miliona dolara

Porsche 911

Unikatni Classic Club Coupe prodan za 1,2 miliona dolara

Unutrašnjost ovog ljepotana krase Pepita presvlake iz osamdesetih. Porsche je modernizovao kabinu dodavanjem savremenog infotainment ekrana koji podržava Apple CarPlay i Android Auto, pružajući tako još veći komfor tokom vožnje...

Dugo vremena se smatralo da je generacija 996 Porschea 911 bila izostavljena iz prestižne porodice, ali ovaj nekada "omraženi" model sada dobija na popularnosti, što se ogleda i u rastu cijene. Jedinstveni Porsche 911 Classic Club Coupe nedavno je prodat na aukciji za nevjerovatnih 1,2 miliona dolara. Ovaj posebno modifikovani automobil je pažljivo restauriran tokom perioda od dvije i po godine. Aukcija je održana kao dio proslave 75. godišnjice Porschea, a ukupno je prodato 75 vozila novim vlasnicima. Ipak, Classic Club Coupe je bio najveća zvijezda ovog događaja.

 

 

 


Radi se o restauriranom primjerku proizvedenom 1998. godine, koji je inspirisan Porscheovim modelom 911 Sport Classic (997). Karoserija je obojena u prepoznatljivu Sport sivu metalik boju, dok su na automobilu ugrađeni lagani točkovi u stilu Fuchs, ukrašeni bijelim i plavim linijama. Club Classic Coupe kombinuje najbolje elemente Porschea, uključujući spojler "pačiji rep" inspirisan modelom 911 Carrera RS 2.7, kao i krov koji odašilje duh superautomobila Carrera GT iz ranog 2000-ih.

 


Međutim, vrhunac ove restauracije je smješten na zadnjem dijelu vozila, gdje je originalni motor snage 296 KS zamijenjen motorom iz Porscheovog modela 911 GT3 (generacija 996,2) koji razvija 381 KS. Ovaj motor je uparen sa 6-stepenim ručnim mjenjačem, dok se za pouzdano zaustavljanje brinu kočnice preuzete od modela GT3.

 


Ponuda za ovaj impresivni automobil dostigla je iznos od 1,2 miliona dolara, što potvrđuje visoku vrijednost i ekskluzivnost ovog restauriranog remek-djela.

Datum objave: 16/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook