Naslovna > Automobili > Nissan > GT-R > Uništen Nissan GT-R

Nurburgring

Uništen Nissan GT-R

Sportski automobil Nissan GT-R skoro da je potpuno uništen na famoznoj stazi u Njemačkoj, nakon što je vozač istog izgubio kontrolu nad vozilom u jednom zavoju

Gdje ima skupih i nesvakidašnjih automobila, tamo ima i nesvakidašnjih sudara, što je logično. Novi dokaz koji ide u prilog ovoj tvrdnji jeste skoro potpuno uništeni Nissan GT-R na Nurburgringu. Za upravljačem  Nissanovog sportskog automobila sjedio je  Liam Doran, šampion u britanskom X-Gamesu.  

 

Doran je vozeći pod punim gasom izgubio kontrolu nad vozilom u jednom od zavoja, a rezultat vidite na fotografiji. Nema informacija da li je vozač pretrpio ozbiljnije povrede, no sudeći po izgledu automobila, nema sumnje da nije prošao bez ogrebotina, u najmanju ruku. Podsjećamo vas da je Nissan GT-R svoju premijeru imao 2007. godine u Japanu, godinu dana poslije je predstavljen u SAD-u, a 2009. godine i u ostalim zemljama svijeta. Japanski sportski automobil pogoni 3.8 litarski twin-turbo V6 agregat uparen sa šestostepenom automatskom transmisijom.  O ukupnoj izlaznoj snazi automobila ne možemo govoriti, jer svaki GT-R je jedinstven. 

Datum objave: 10/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook