Naslovna > Automobili > Mini > Countryman > Uskoro i najjača verzija sa 268 konjskih snaga

Mini Countryman EV

Uskoro i najjača verzija sa 268 konjskih snaga

Baterije visokog napona će dolaziti iz sopstvenih proizvodnih postrojenja fabrike, sa BMW grupom koja je nedavno objavila investicije od više od 800 miliona evra za proširenje kapaciteta proizvodnje e-komponenti u Lajpcigu...

Mini Countryman EV 2024. će imati dvije baterije i varijantu sa 268 konjskih snaga i pogonom na sve točkove. Očekuje se da će ovaj potpuno električni automobil imati maksimalni domet od oko 440 km. Ovo će biti prvi put da će Countryman imati potpuno električnu verziju od kada je model predstavljen 2010. godine. Stiže u februaru 2024. godine i biće prvi od tri potpuno električna modela koje planira da lansira Mini, zajedno sa Cooper Electric hatchback i Aceman crossoverom. Novi Countryman će dijeliti platformu sa trećom generacijom BMW X1 (i njenom iX1 BEV verzijom) i izgledaće drugačije u odnosu na sadašnju generaciju.

 

 

 

 


Prednji dio će imati slične karakteristike kao i Cooper Electric i Aceman, uključujući i uglađeniju interpretaciju novih okruglih farova Minija. CEO Minija je otkrio da će Countryman EV imati dvije baterije, 54 kWh u osnovnom modelu Countryman E i 64 kWh u najskupljoj varijanti Countryman SE. Osnovni E model će imati 188 konjskih snaga iz jednog motora, dok će SE imati 268 konjskih snaga iz dvostrukog motora i pogon na sve točkove. Mini Countryman će ostati jedini model koji nudi pogon na sva četiri točka, dok će Aceman 2025. biti samo sa pogonom na prednje točkove.

 

 

Očekuje se da će novi Countryman Electric ponuditi sličan maksimalni domet od 440 km prema WLTP standardu kao i BMW iX1, iako ta brojka još nije potvrđena. Mini Countryman EV takođe će dobiti verziju JCW sa više snage i oštrijim detaljima eksterijera. Naredna generacija Mini Countryman-a - BEV i varijante sa unutrašnjim sagorijevanjem - proizvodiće se u BMW-ovoj fabrici u Lajpcigu u Njemačkoj od kraja 2023. godine. Ovo će biti prvi Mini model koji će biti proizveden u potpunosti u Njemačkoj.

Datum objave: 10/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook