Naslovna > Automobili > Audi > Q1 > Uskoro novi crossover Q1

Audi ne planira da odustane

Uskoro novi crossover Q1

Maleni crossover modeli izuzetno su traženi na tržištu, pa je i Audi odlučio da postane dio ovoga...

Crossoveri su trenutno najtraženija roba u svijetu automobilizma. Upravo zbog toga, ne treba da nas čudi činjenica kako svaki automobilski brend tržište pokušava ponovo osvojiti na taj način što će u toj klasi imati bar jednog, dostojnog predstavnika. Ovaj trend u svijetu automobilizma je započeo Nissan, a vrlo brzo je dobio sljedbenike – Ford, Chevrolet, Peugeot, Opel, Renault, Mercedes.

 

Tu međutim, nije kraj. Družini malenih, gradskih crossover modela, uskoro će se pridružiti i Audi, koji je najavio da priprema svoj model Q1, od koga nipošto ne planira da odustane. Audi je čvrsto odlučio da se ubavi na tržište crossovera. Prema tome, njegov model Q3 više zasigurno neće biti najmanji predstavnik Audijeve game.

 

Čelnici Audija su najavili kako bi kroz dvije godine trebali da plasiraju na tržište svoj novi, Q1 model, koji će prema svemu sudeći, biti zasnovan na Volkswagen Polu. Imaće pogon na sve prednje točkove, ali u tom pogledu, za Audi nema straha. Oni će ovaj „nedostatak“ pokušati da ispravi raznolikom paletom motora.

 

Ukoliko ćemo vjerovati glasinama, i ukoliko su one uošte tačne, stiže nam i snažnija verzija Audi SQ1, a planiraju i hibridni model, koji bi se na tržištu trebao pojaviti kroz pet godina. 

Datum objave: 07/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook