Naslovna > Vijesti > Uskoro R10

Audi

Uskoro R10

Gama Audija bi se u skorijoj budućnosti mogla znatno promjeniti s novim sportskim superautomobilom, koji bi se pozicionirao iznad R8

Odavno se zna da Audi planira proizvesti ultra lagani TT, te da će nova generacija Q7-ice također biti znatno lakša od aktuelne generacije. Ovo neće biti jedine promjene u Audiju, s obzirom da u kompaniji ozbiljno razmišljaju o proizvodnji novog supersportkog automobila, koji bi se pozicionirao iznad R8-ice. 

 

Glasine kažu da će budući model biti direktni konkurent  nasljedniku Ferrarija Enzo, modela F70, te samim tim i Porscheu 918 Spyder. Mi ćemo reći da u tu skupinu spada i McLaren P1. Novi model Audija će nositi  (najverovantije) oznaku R10, a posudit će neka tehnička rješenja iz modela R18 e-tron s kojim je Audi osvojio ovogodišnju utrku Le Mans. R10 će pokretati hibridno-dizelski pogon ukupne snage od 700 KS sa obrtnim momentom od 1000 Nm.  Ovako konfigurisan automobil do 100 km/h ubrzavaće za samo tri sekunde i razvijati maksimalnu brzinu od 322 km/h. Detaljnijih informacija nema, a očekuju se u skorijoj budućnosti. 

Datum objave: 26/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook