Naslovna > Vijesti > Uskoro stiže najbrži Mini

Mini

Uskoro stiže najbrži Mini

Britanci obožavaju ovaj brend, a voljeće ga još više jer bi se od naredne godine u prodaji mogao naći model Cooper Workd GP, sa oko 300 ks…

Novi model će stići sa karakterističnim dizajnerskim promjenama koje se odnose na masivni spojler, izrađen iz dva dijela, a smješten na zadnjem dijelu krova, kao i dupli izduvni sistem, te specijalni aluminijski naplaci, a sa bočne strane vozila će između ostalog krasiti i GP oznake.

 


Iako proizvođač još uvijek nije objavio specifikacije vozila, pretpostavlja se da bi se ispod poklopca motora mogao naći agregat koji će razvijati najmanje 300 ks. Pored snažnog agregata, ovaj će model okarakterisati lagani materijali koji će doprinijeti manjoj masi vozila u odnosu na standardni JCW. Podsjetimo da je prethodna generacija JCW GP je na čuvenom Nirburgringu ostvarila vrijeme od 8 minuta i 23 sekunde, pa bi nova trebalo to da nadmaši i tako postane najbrži Mini u istoriji.  Kompanija planira da proizvede samo 3,000 primjeraka ovog automobila, a na tržištu bi se mogao pojaviti već 2020. godine.

Datum objave: 15/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook