Naslovna > Vijesti > Ušteda goriva uz Prius

Toyota

Ušteda goriva uz Prius

Iako Toyota nastavlja da širi hibridnu tehnologiju i na ostale modele svojih auta, Prius je i dalje naprepoznatljiviji Toyotin proizvod s integrisanim Hybrid Synergy Drive sistemom.

Prius i dalje zadržava svoju reputaciju na polju tehnoloških inovacija. Svaka generacija Priusa uvodi najnovija tehnološka dostignuća u svoj segment, obično mnogo prije nego ostali automobili iz iste klase.


S dva električna motora i EV načinom rada, koji omogućava rad samo na struju, Prius omogućava svojim vlasnicima užitak vožnje kroz snažno ubrzanje i lakoću upravljanja. Ono što nije zanemarljivo jeste i potrošnja goriva, najpovoljnija u klasi, te visoke aerodinamične performanse. Prostrana unutrašnjost i napredna tehnologija, ujedno jednostavna za korištenje, nadopunjene su dizajnom baziranom na senzorima. Prodaja Priusa je premašila brojku od 2,4 miliona automobila na svjetskom nivou, dajući mu time reputaciju pouzdanog i izdržljivog vozila s niskim troškovima održavanja. Prema 2012 TÜV izvještaju o dugotrajnoj pouzdanosti i kvaliteti vozila (izvještaj objavljuje vodeće njemačko udruženje za tehničku inspekciju) Prius kontinuirano ima najmanji broj kvarova.Prius je potpuno hibridno vozilo, za potpuno zadovoljstvo.

 

Datum objave: 10/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook