Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > „Uvrnuti“ električni terenac

Twisted Land Rover Defender

„Uvrnuti“ električni terenac

Twisted (eng. Uvrnut), kompanija za preradu Land Rover vozila iz Yorkshirea, predstavila je potpuno električni komplet za konverziju klasičnog modela Defender...

Kupcima su na raspolaganju dva električna pogonska agregata, a oba sistema koriste jedan veliki elektromotor postavljen ispod poklopca motora. Motor šalje pogon kroz originalni Defenderov sistem prenosa i diferencijala uparen sa baterijom od 60 kWh montiranom u pod vozila, koja prema riječima kompanije omogućava autonomiju veću od 320 kilometara.

 

 

 

 

 

Ulazna varijanta NAS-E isporučuje 217 KS pri 380 Nm obrtnog momenta što omugućava ubrzanje od nule do 100 km/h za 10 sekundi. Snažnija varijanta NAS-E Plus isporučuje 325 KS i 460 Nm obrtnog momenta, a dostiže „stotku“ za 8,2 sekunde. Što je najvažnije oba pogonska sklopa zadržavaju originalni Defenderov kapacitet vuče do 3.500 kilograma.

 

 

 

 

 

 

 

Šasija je pretrpjela odeređene izmjene kako bi se postavile ove električne pogonske jedinice, a obe pogonske varijante su opremljene sistemom upravljanja koji omogućava vozačima da prebacuju u različite režime vožnje, kao što su Sport, Eco i Off-road. Pomoću stanice za punjenje snage 22 kW, baterija Twistedovog Defendera bi trebala biti potpuno napunjena za oko tri sata. Sistem je takođe kompatibilan sa slabijim kućnim punjačima od 11 kW, a vrijeme punjenja na njemu je dvostruko duže.

Datum objave: 23/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook