Naslovna > Vijesti > Uzdanica Hyundaia u Hercegovini

Predstavljamo – Auto Start Mostar

Uzdanica Hyundaia u Hercegovini

Preduzeće Auto Start iz Mostara već nekoliko godina zastupa interese Hyundaia u Hercegovini, a u poslu s automobilima su već trinaest godina

Najveća prednost svakog automobilskog branda na određenom tržištu jeste servisno-prodajna mreža, od koje najviše zavisi poslovanje. Stoga svi ovlašteni importeri novih vozila, za partnere biraju provjerene koncesionare od kojih će imati koristi. Hyundai je u Bosni i Hercegovini na području Hercegovine za koncesionara izabrao mostarsko preduzeće Auto Start, koje interese branda na ovom području zastupa već tri godine. Iako su u poslu s Hyundaijem kratko vrijeme, prošle godine Auto Start je proglašen za najboljeg koncesionara u mreži.


- Nastali smo 1999. godine i počeli se baviti uvozom polovnih vozila i njihovim servisiranjem. Kada smo se pozicionirali, ukazala se potreba da počnemo rad sa novim vozilima, pa smo 2009. godine postali koncesionar Hyudai-a. Odlučili smo se na ovaj brand jer nastavlja kontinuirani rast i obnovu game, prilagođavajući svoje proizvode specifičnim željama različitih svjetskih kultura i tradicija. Tehnološka neovisnost i samostalni dizajn, dio su tajne svjetskog uspjeha kojeg danas uživa Hyundai. O uspjesima i velikom rastu Hyundaija postao je i svojevrsni fenomen u automobilskoj industriji, te primjer iz prakse. U protekloj godini Hyundai je bila najbrže rastuća automobilska marka u svijetu čija je vrijednost narasla na više od pet milijardi dolara – kaže Mirsad Vrce , vlasnik auto salona Auto Start Mostar.


Kao i u svakom dijelu BiH, tako i na području Mostara, potencijalni kupci su pojavom Hyundai-a na ovom prostoru u početku bili skeptični. No kontinuirani rast branda te njegovo stalno predstavljanje u objektivnom smislu, doprinijelo je da Hercegovci počnu prihvatati Hyundai na način kako prihvataju renomirane europske brandove. Danas se potencijalni kupci sa zanimanjem  interesuju za sve modele Hyundai-a.


- Interes potencijalnih kupaca je zaista evidentan za sve modele. Posebno su im zanimljivi ix35, novi Santa Fe, no najveće interesovanje ipak vlada za novi i30. K upci su sami prepoznali da je to vozilo koje  odgovara svim njihovim potrebama a koje dolazi iz Hyundaieve fabrike u Čekoj, odnosno iz Evrope, tako da nema carine i ima konkurentnu cjenu na tržištu u svojoj klasi. i30 krasi udobnost i dizajn, a tu je i garancija od pet godina uz izuzetno povoljnu cijenu. Osim toga kupci se interesuju i za SUV vozila, a mi im nudimo tri SUV modela sa različitim karakterima  i prihvatljivim cijenama  - kaže gospodin Vrce.
Osim prodaje vozila u preduzeću Auto Start klijentima se nudi i kompletna postprodajna usluga. Servis je opremljen po najstrožijim europskim standardima, a osoblje je prošlo stručne treninge i obuku. Uz servis je dostupna i prodaja rezervnih dijelova čije je skladište uvijek opremljeno rezervama svih potrošnih dijelova, pa čak i neke dodatne opreme, tako da kupci nemaju potrebu za čekanje. Na raspologanju klijentima je i mobilno servisno vozilo, osposobljeno za otklanjanje manjih kvarova, a 24 sata dnevno u pripravnosti je i vučno vozilo.
- Kupac u Auto Startu postaje član velike Hyundai porodice, a mi se prema svakom od njih prijateljski odnosimo. Naravno, najveći razlog za kupovinu Hyundai vozila jeste činjenica da se radi o pouzdanom i svjetskom brandu, čiji proizvodi se dobijaju uz izrazito prihvatljivu cijenu. Pored toga mi kupcima omogućavama najpovoljnije oblike finansiranja u saradnji s brojnim leasing kućama u BiH, stoga je kupovina u Auto Startu siguran način zadovoljovanja potreba. – zaključuje gospodin Vrce.

Datum objave: 16/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook