Naslovna > Vijesti > Veliki technospace

Novi Citroen Grand C4 Picasso

Veliki technospace

Zahvaljujući svom izražajnom dizajnu, značajno se razlikuje od izvedbe s 5 sjedala (karakteristični tehnološki prednji dio, lukovi krova kao bočni potpis, posve nova stražnja svjetla s LED diodama s 3D efektom)...

Citroen označava novu etapu u svojoj proizvodnoj ofenzivi otkrivajući prve slike novog modela GRAND C4 Picasso. Riječ je o automobilu jedinstvenog stila, koji se značajno razlikuje od izvedbe sa 5 sjedala i koji predstavlja novu ravnotežu između unutarnjeg prostora i vanjskih fluidnih linija.

 

Učinkovitost nove platforme EMP2 omogućuje ovom automobilu da ponudi najbolji spoj na tržištu u pogledu modularnosti, prostornosti i lakoće pristupa. Također se ističe rekordno niskim emisijama CO2 s izvedbom koja ispušta samo 98 g/km. Također, uvodi posve novu tehnologiju BlueHDi s izvedbom koja razvija snagu od 150 KS i ispušta samo 110 g/km CO2.

 

Nova modularna platforma EMP2 (Efficient Modular Platform 2) omogućuje korištenje posebno dugog međuosovinskog razmaka od 2,84 m (najveći u klasi) koji, istodobno zadržavajući duljinu prethodne generacije (4,59 m), nudi veću:

  • modularnost s trećim redom sklopivih sjedala za prevoženje 7 osoba;
  • prostornost s najviše prostora u segmentu u drugom i trećem redu sjedala;
  • lakoću pristupa, pogotovo trećem redu, zahvaljujući prilagođenim otvorima vrata;
  • prostranost prtljažnog prostora s prtljažnikom čiji je obujam veći za 69 litara (645 litara VDA i više od 700 litara kad je drugi red sjedala pomaknut sasvim naprijed).

 

Novi CITROËN GRAND C4 Picasso ima novi motor BlueHDi, koji zadovoljava normu Euro 6 zahvaljujući integraciji modula SCR (selektivna katalitička redukcija), jedinoj tehnologiji koja može jako smanjiti emisiju NOx (- 90%), ali istodobno i emisiju CO2. Rezultat je omjer performansi i potrošnje koji je posve nov u klasi: snaga od 150 KS uz samo 110 g/km CO2 s ručnim mjenjačem te 117 g/km s automatskim mjenjačem posljednje generacije.

 

Zahvaljujući svom izražajnom dizajnu, značajno se razlikuje od izvedbe s 5 sjedala (karakteristični tehnološki prednji dio, lukovi krova kao bočni potpis, posve nova stražnja svjetla s LED diodama s 3D efektom). Automobil također objedinjuje sve prednosti nove generacije modela C4 Picasso koristeći:

  • interijer pročišćenog dizajna i s iznimnom udobnošću za svakog putnika, koji na raspolaganju, osim paketa Lounge, ima i posebne dovode zraka u trećem redu;
  • tehnologije u službi ugodnog boravka u automobilu s upravljačkim sučeljem osjetljivim na dodir povezanim s panoramskim ekranom visoke rezolucije od 12";
  • inovacije za još lakšu vožnju, nudeći već od izlaska na tržište u segmentu ekskluzivan sustav Vision 360
  • spoj udobnosti/ležanja na cesti koji odskače u odnosu na prethodne generacije s električnim servo upravljačem i prilagođenim ovjesom.
Datum objave: 27/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook