Naslovna > Automobili > Škoda > Enyaq > Više snage i veći domet za najsnažniji električni SUV česškog brenda

Škoda Enyaq RS

Više snage i veći domet za najsnažniji električni SUV česškog brenda

Sa osvježenjem Škodinog modela, koje će biti praćeno potpuno novom generacijom planiranom za 2025. godinu, dolazi i nova grafika na digitalnoj instrument tabli, head-up displej i unaprijeđeni multimedijalni sistem...

Najsnažniji električni SUV iz Škode sada ima osvježenu verziju sa 340 konjskih snaga. Godinu dana nakon što je češki proizvođač automobila predstavio električni SUV Enyaq u sportskoj RS verziji, ovaj najjači model je prošao kroz manje promjene koje su donosile prije svega povećanje snage i veći domet baterije. Ovaj trenutno najmoćniji automobil u Škodinoj ponudi i dalje se pokreće sa dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini, čime ukupno proizvodi 340 konjskih snaga. To omogućava osvježenoj verziji ovog SUV-a sa pogonom na sve točkove (AWD) ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,5 sekundi, što je za sekundu brže od prethodne RS verzije.

 

 

 


Kapacitet baterije od 82 kWh nije povećan, ali Škoda tvrdi da su uz pomoć rekalibrisanih elektromotora i unaprijeđenog softvera povećali domet sa jednim punjenjem baterije sa 504 na 541 kilometar, ili 547 kilometara u slučaju Coupe verzije Enyaqa, koju često opisujemo kao Kodiaq bez emisije CO². Na punjaču snage 175 kilovata, punjenje litijum-jonske baterije od 10% do 80% sada traje samo osam minuta.

Datum objave: 04/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook